REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nedule, svajojai tapti žvaigžde... Tapai... Apie tave jau žino visi, tave dauguma jau ir myli... Bet kodėl tokia kaina?" - praėjusią savaitę žiauriai nužudytos septyniolikmetės Nedos Račkauskaitės socialinio tinklalapio Facebook profilyje vis dar teberašo merginos draugai.

REKLAMA
REKLAMA

O Stasio Šalkauskio gimnazijos pedagogai prabilo apie tai, kad vienos iš N. Račkauskaitės nužudymu įtariamų gimnazisčių tėvus buvo informavę apie tai, kokias nepadorias savo nuotraukas jų dukra platina internete.

REKLAMA

Merginos šeimą pažinoję šiauliečiai sako, kad Viktorija Lietuvninkaitė buvo gana uždaroko būdo, bet darbšti mergina - nuolat pagelbėdavo savo tėvams įvairiuose sodo ar kiemo darbuose.

Draugai išpažįsta meilę

Po to, kai N. Račkauskaitės draugai sužinojo apie savo draugės nužudymą, jos socialinio tinklalapio Facebook profilyje iki šiol teberašo gražias žinutes, atsiminimus, o savo profiliuose skelbia nuorodas į straipsnius apie draugės nužudymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Nedule, svajojai tapti žvaigžde... Tapai... Apie tave jau žino visi, tave dauguma jau ir myli... Bet kodėl tokia kaina?" - retoriškai klausia N. Račkauskaitės draugė.

„Mirusi nuo tobulybės... Tu išėjai... palikdama širdį daug dvejonių ir neišpildytų svajonių... Kažkada mums pavydėjo vasaros aušra... Pasiilgsiu tavęs... be proto. Tavęs man trūksta kiekvienoje kūno ląstelėje..." - rašoma N. Račkauskaitės Facebook sienoje.

Dar vienas N. Račkauskaitės draugas prisipažįsta tebemylintis ją. „Aš visados tave mylėjau ir mylėsiu, liksi visados mano širdy (...). Buvai nuostabi draugė, nuostabi mergina, nuostabi pašnekovė, viskuo tu buvai nuostabi (...). Tu gyveni kiekvieno iš mūsų širdy", - rašo gimnazistės draugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie auklėtinės išpažįstamą pagonybę – nežinojo

Žiniasklaidoje skelbiama, kad kraupiu nužudymu įtariamos dvi S. Šalkauskio gimnazistės, bendravardės: aštuoniolikmetės Viktorija Lietuvninkaitė ir Viktorija Vaitiekaitytė. Abi merginos į S. Šalkauskio gimnaziją iš kitos mokymosi įstaigos atėjo prieš metus.

S. Šalkauskio gimnazijos pedagogėms, abiejų įtariamųjų auklėtojoms, vis dar sunku patikėti jų mokymosi įstaigą sukrėtusiais įvykiais. Sunkiu nusikaltimu įtariamas gimnazistes pedagogės mini gerais žodžiais.

REKLAMA

„Ji buvo rami, uždaro būdo, pažinojau tik metus laiko, nes atėjo iš kitos mokyklos. (...) Nors apranga ir buvo išskirtinė", - pasakoja Viktorijos Vaitiekaitytės klasės auklėtoja Jurgita Ribikauskienė.

Pedagogė J. Ribikauskienė pripažino buvusi nustebinta dėl auklėtinei pareikštų įtarimų žmogžudyste.

„Man, kaip auklėtojai, tai buvo netikėta", - apie V. Vaitiekaitytei pareikštus įtarimus atsiliepė J. Ribikauskienė.

Merginos Facebooko profilyje skelbiama, kad mergina išpažįsta pagonybę (pagonybės gerbėjų socialiniame tinklalapyje – daugiau kaip 13 tūkstančių žmonių). Gimnazistės Facebook profilyje – citata, kuria ji išreiškė savo religinį požiūrį. „Visi mano dievai, visos mano dievybės yra ten, laukuose ir giriose, kalvose ir debesyse. Meldžiuosi gamtos dvasioms: vėjui, saulei ir žvaigždėms. Lenkiu galvą prieš šimtamečius medžius, kurie mane užpildo gyvybe, suteikia viltį, išvalo sielą. Atgimstu kartu su sprogstančiais pumpurais, mirštu su krintančiais įvairiaspalviais lapais..." - rašoma merginos profilyje.

REKLAMA

Įtariamoji pamokų nelankė

Panašiai apie kitą įtariamąją, Viktoriją Lietuvninkaitę, atsiliepia ir jos auklėtoja Dovilė Adomaitytė. Anot auklėtojos, V. Lietuvninkaitė beveik visus mokslo metus mokėsi namuose. „Nuo spalio mėnesio jai buvo skirtas namų mokymas", - teigia pedagogė.

Nepaisant to, kad mokytoja D. Adomaitytė su savo auklėtine susitikdavo veik tik per atsiskaitymus, apie moksleivės publikuojamas nepadorias nuotraukas internete buvo girdėjusi iš kitų gimnazisčių. Pedagogės žodžiais, vos tik ją pasiekė ši žinia, ji iš karto sureagavo ir apie tai informavo V. Lietuvninkaitės tėvus, kuriuos pasikvietė pasikalbėti. Kadangi internete iki šiol viešai skelbiama labai daug nuotraukų, susidaro nuomonė, kad pedagogės pokalbis su tėvais neprivertė V. Lietuvninkaitės išsižadėti savo pomėgių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamosios tėvai atsivėrė tylos siena

„Šiaulių naujienose" jau rašėme apie tai, kad V. Lietuvninkaitė rašė eilėraščius apie mirtį, kraują, kapus. Tai pedagogams buvo naujiena. Anot mokytojos D. Adomaitytės, gimnazistė nedalyvavo nei poezijos, nei kokiuose kituose panašiuose konkursuose.

„Šiaulių naujienos" bandė pasikalbėti su V. Lietuvninkaitės tėvais, bet jos mama atsivėrė tylos siena.

V. Lietuvninkaitės šeimą pažinojusių žmonių žodžiais, mergina buvo darbšti: nuolat pagelbėdavo savo tėvams įvairiuose sodo ar kiemo darbuose, plaudavo automobilį.

REKLAMA

Bendraklasės nužudymu įtariamos abi gimnazistės šiuo metu suimtos trims mėnesiams.

Kūno paieškos dykvietėje – baigtos

Vakar tarp Aukštabalio ir Liejyklos gatvių esanti dykvietė jau buvo atvira, pareigūnai čia baigė N. Račkauskaitės palaikų paieškas. Visgi Šiaulių apygardos prokuratūros atstovai vakar popietę dar negalėjo patvirtini, kad visos gimnazistės kūno dalys jau rastos, teigiama, kad „toliau dirbama".

Daugiau jokios informacijos nei prokuratūra, nei policija negalėjo suteikti.

Viena iš N. Račkauskaitės draugių, su kuria ji pastaruoju metu bendravo virtualiai, „Šiaulių naujienoms", teigė numananti, kodėl taip viskas įvyko, bet atskleisti negalinti. Netrukus po šio pareiškimo mergina iš socialinio tinklalapio Facebook išsiregistravo. Socialiniame tinklalapyje N. Račkauskaitės draugai užsiminė apie tai, kad mergaitė lemtingą dieną buvo  kviesta į vakarėlį, iš kurio ji daugiau nebegrįžo.

REKLAMA

Socialiniame tinklalapyje tėvais įvardijo draugus

Šiaulių policija be žinios dingusios septyniolikmetės N. Račkauskaitės paiešką pradėjo po to, kai į policijos pareigūnus pagalbos kreipėsi jos močiutė, kuri gyvena kartu su jos tėvais. Policininkams pranešta, kad mergaitės pasigesta liepos 14-ąją apie 16 valandą. Artimieji policijos pareigūnams teigė, kad N. Račkauskaitė tądien iš namų išėjo apsirengusi tamsiais drabužiais.

Kokie N. Račkauskaitės santykiai buvo su jos tėvais, neaišku, bet mergina savo Facebook profilyje jais įvardija savo susirašinėjimo draugus.

Asta VOLKOVAITĖ

Daugiau galite skaityti :

Ritualinės žmogžudystės, sektos ir judėjimai Lietuvoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų