REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LNK televizija tęsia pasakojimą apie Panevėžio fenomeną ir „tulpinių“ nusikalstamo susivienijimo narius.

REKLAMA
REKLAMA

45-erių metų buvęs „Mažeikių naftos“ generalinis direktorius Gediminas Kiesus, jo dvidešimtmetis sūnus Valdas ir 38-erių metų buvusio direktoriaus vairuotojas Alfonsas Galminas dingo 2000 m. liepos 6 d. vėlų vakarą.  Tuo metu vadintas vienu turtingiausių Lietuvos žmonių, G. Kiesus tą vakarą iš Mažeikių atvyko į Vilniaus oro uostą pasitikti Londone studijuojančio savo sūnaus. Apsaugos kameros juos užfiksavo oro uosto keleivių laukimo salėje. Įraše matosi, jog G. Kiesus ten susitiko ir šnektelėjo su ekspremjeru Adolfu Šleževičiumi, į oro uostą atvykusiu pasitikti tuo pačiu reisu iš Londono parskridusios ten studijavusios dukters.

REKLAMA

Pagrobimui buvo kruopščiai pasiruošta:

20.45 val. laukimo salėje sūnus apsikabino su tėvu. Abu nė neįtarė, kad paskutinį kartą.

21.10 val. tėvas ir sūnus užfiksuoti vieno supermarketo Mindaugo gatvėje vaizdo kamerų.

21.22 val. G. Kiesus mobiliuoju telefonu paskambino žmonai ir pasakė, kad važiuoja namo.

Pagal tos pačios baudžiamosios bylos medžiagą, G. Kiesaus visureigį „tulpiniai“ sustabdė įjungę mėlyną švyturėlį ir pradėję mojuoti kelių policininkų lazdele. Automobiliams sustojus, viskas vyko labai greitai.

REKLAMA
REKLAMA

Sustabdytieji išlipo. Jų rankos buvo surakintos antrankiais. G. Kiesui ir jo vairuotojui ant galvų buvo užmauti maišai. Jų pagrobėjai turėjo tik du. Tai liudija, kad grobti trečią žmogų nebuvo pasiruošta.

Atvažiavo priedangos grupė. Surakintus pagrobtuosius „tulpiniai“ sugrūdo į savo automobilius. G. Kiesaus visureigį R. Čeponis nuvairavo atgal į Vilnių. Sustojo prie vieno daugiabučio. Liudytojai vėliau pasakos: „Jaunuolis ramiai išlipo. Užrakino ir nuėjo“.

Dviem automobiliais pagrobtuosius nuvežė į Čiūrų kaime esančią kaimo turizmo sodybą.

Kas tą naktį vyko sodyboje, į kurią buvo atvežti visi trys pagrobtieji, byloje parašyta smulkiai. Parodymus apie tai davė D. Skačkauskas ir V. Baltušis ( paskui jų atsisakė – aut. pastaba ). To, kas byloje parašyta, net nesinori pasakoti. Šios laidos rengėjai nėra siaubo filmų gerbėjai.

Apie visa tai, tik plačiau ir išsamiau – ketvirtadienį   19.10 val. žiūrėkite per LNK žurnalistinių tyrimų cikle „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ su Egidijumi Knispeliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų