REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jiems nenusispjauti, kaip jie pasirodys koncerte. Jie sunkiai lips ant scenos parepetavę viso labo du kartus, jie – už kokybę ir profesionalumą, jų tikslas – intelektualus klausytojas. Taip save apibūdina ir taip mąsto grupės „No Dog barking“ nariai.

Jiems nenusispjauti, kaip jie pasirodys koncerte. Jie sunkiai lips ant scenos parepetavę viso labo du kartus, jie – už kokybę ir profesionalumą, jų tikslas – intelektualus klausytojas. Taip save apibūdina ir taip mąsto grupės „No Dog barking“ nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įrašinėja albumą

Minėtas požiūris ir tikslas sieja visus grupės narius: Domą Strupinską, Paulių Adomėną, Juozą Martikėną, Nojų Jurkų ir Mantą Augustaitį. Visi muzikantai nėra scenos naujokai. Kai kurie iš jų groję grupėse „Saulės kliošas“, ,,Empti“, „Happyendless“, „Pieno Lazeriai“ ir kitose, tačiau į „No Dog Barking“ vaikinai susibūrė tik šių metų pradžioje.

REKLAMA

Domas Strupinskas baigė leidybą VU, studijavo garso inžineriją Olandijoje. Dirba filmų ir reklamų kompozitoriumi.

Kiti grupės nariai baigė LMTA ir yra samdoti instrumentalistai įvairiose lietuviškose grupėse (Juozas Martinkėnas dar dirba gitaros mokytoju).

„Mūsų tikslas, kad lietuvis, kuris klausosi užsienietiškos muzikos – atsisuktų į mus“, - pasakojo D. Strupinskas.

Grupės nariai groja kasdien, bendroms repeticijoms skiria dažniausiai po tris valandas kas antrą dieną. Jų nuomone, repeticijos - būtina gero pasirodymo ar produkto sąlyga. Vaikinus stebina, kada prieš projektą muzikantai parepetuoja vos du kartus ir lipa į sceną groti kūrinių. Neprofesionalu – tokį kitų elgesį apibūdina „No Dog Barking“ nariai.

REKLAMA
REKLAMA

„Rengiame albumą, turime penkiolika dainų, tačiau tas pačias kas kartą girdime dar kitaip, tobuliname. Kūriniai  yra apie žmogaus prigimtį, aplinką, globalines problemas“, - pasakojo D. Strupinskas.

Jiems nesvetimos temos apie ekologiją, todėl vaikinai svarsto kažką susijusio su ja išreikšti apipavidalinant albumo viršelį.

Ar galima iš muzikos pragyventi? Grupės nariai įsitikinę, kad galima, jų teigimu, muzikos rinka siūlo įvairių darbų: gali būti pedagogu, instrumentalistu, kompozitoriumi, atlikėju, garso inžinieriumi. Kalbėdami apie savo grupės komercinę sėkmę, vaikinai buvo realistai - masėms tokia muzika neįdomi, tačiau jie  apeliuoja į mažas klausytojų bendruomenes, augančias internete. „No Dog Barking“ nariai lietuviškos muzikos nei giria, nei peikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei kokybinis rodiklis būtų užsienis, tai galima tik pasakyti, kad užsieniui lietuviška pasiūla dar neįdomi. Kodėl? Atsakymas į šį klausimą yra raktas į sėkmę. Linkiu kolegoms jį rasti. Mes palaikome Fusedmarc, Dublicate, Traffic Trio, Alina Orlovą, Brassbastardz ir daugelį kitų gal mažiau girdėtų atlikėjų. O apie mums nepatinkančias grupes gal geriau patylėsime. „Lojimas“ neduos naudos“, - sitikinęs D. Strupinskas.

Klipo kaina -  150 litų

Vos kelis mėnesius gyvuojanti grupė turi ką parodyti: virtualioje erdvėje galima rasti jų vaizdo klipą ,,Streets under Pressure".

REKLAMA

„Kas tave pakvies koncertuoti, jei nebūsi nieko publikavęs, dėl to ir sukūrėm klipą“, - teigė D. Strupinskas. Jo idėja ir siužetas – jauno žmogaus konfliktas su savimi: kaip jis išgyvena, skirtingose Vilniaus vietose vartoja alkoholį, bando pabėgti nuo savęs, tačiau sunkiai tai pavyksta.

Vaikinai įsitikinę, profesionalumo prasme iki kokybiško klipo – dar toli, tačiau tikslas pasiektas - apie minėtą klipą teko išgirsti, kad jis primena užsienio kūrėjų darbus.

Tiesa, D. Strupinskas įvardino juokingą darbo rezultato kainą – vos 150 litų. Kaip jiems tai pavyko?

REKLAMA

„Mes nieko neapgaudinėjame. Nebandėm meluoti, kad turim pinigų“ - šypsojosi vaikinai. Jie pasakojo, kad didžioji dalis nufilmuota fotoaparatu, montažą atliko grupės draugas Narvydas Naujalis. Dvi dienos – tiek laiko užtruko “pagaminti“ klipą. Jame besiblaškančią jaunuolę įkūnijo buvusio realybės šou „Dangus“ dalyvė Živilė Zakaraitė - mergina yra gera grupės narių bičiulė.

„Iš pradžių planavome pasikviesti manekenę, tačiau persigalvojome. Visgi, savas žmogus yra savas, svetimam gal būtų sunkiau nupasakoti, ko norime“, - savo pasirinkimo priežastį įvardino D. Strupinskas.

Vaikinai neatmeta galimybės sukurti dar daugiau klipų, svarbu, kad tai būtų įdomu jų gerbėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų