REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieni vairuotojai vertina automobilį kaip transporto priemonę, kiti – kaip galimybę pasipuikuoti, dar kiti supranta, kad automobilis yra kasdienio naudojimo daiktas, bet nori, kad jis būtų kuo gražesnis, išskirtinesnis. Vidutiniškai du iš trijų vairuotojų, turėdami finansinių galimybių, nedvejodami skirtų lėšų papildomoms autodalims, kad jų automobilis būtų įspūdingesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Autotransporto portalo Autogidas.lt atliktos vairuotojų apklausos rezultatai rodo, kad kas ketvirtam respondentui papildomos autodalys, pavyzdžiui, lengvojo lydinio ratlankiai, geresnė garso ar video aparatūra ir kt., yra būtinybė – šie respondentai tam būtinai skiria pinigų, o taupo, neleisdami pinigų kitiems dalykams.

REKLAMA

Beveik pusė respondentų (apie 43 proc.) lėšų papildomoms autodalims neskiria, nes to neleidžia jų kišenė, tačiau pripažįsta, kad labai norėtų savo automobilį pagražinti, padaryti patrauklesnį, turėti jame geresnės aparatūros. Lengvojo lydinio ratlankiai, kokybiška garso aparatūra ir kt. atrodo nereikalingi apie trečdaliui Autogidas.lt respondentų.

Iš apklausos rezultatų matyti, kad į pagražintus automobilius didesnį dėmesį nei į nepagražintus atkreipia ir vyrai, ir moterys. Neįprastas automobilių dažymas ar marginimas piešiniais, savadarbiai žibintai, šviečiantys mėlynai ar žaliai, vertinami gana kritiškai, tačiau lengvojo lydinio ratlankiai ar tam tikros prie automobilio dizaino itin pritaikytos puošybos detalės (grotelės, bagažinės dangčiai, įvairūs laikikliai ir kt.) patinka tiek vyrams, tiek moterims.

REKLAMA
REKLAMA

Portale Autogidas.lt publikuojamų skelbimų kainų statistika rodo, kad nauji lengvojo lydinio ratlankiai vidutiniškai kainuoja porą šimtų Lt už vienetą, nors yra ir įmantresnių, kurių kaina siekia dvigubai ar trigubai daugiau. Tačiau skelbimuose netrūksta siūlymų įsigyti jau naudotus ratlankius, kurie daug pigesni – už juos savininkai prašo kelių dešimčių litų.

Norintieji įsigyti CD grotuvus, turėtų išleisti vidutiniškai 120–180 Lt, o vidutinės DVD ir MP3 grotuvų kainos skelbimuose didesnės – jos siekia vidutiniškai 200–280 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų