REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį per LNK žurnalistinių tyrimų ciklo „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ bus papasakota apie dar vieną, iš tiesų visą Lietuvą sukrėtusį įvykį. Kodėl Lietuvoje šaudomi prokurorai ? Pirmą kartą tai įvyko Panevėžyje. 1999 metų sausio 25-osios dienos vakarą, automobilyje, prie savo namų buvo nušautas 31-erių metų amžiaus to miesto apygardos prokuratūros  Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Gintautas Sereika. Našlaičiais liko trys mažamečiai prokuroro vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojų ramybei užtikrinti tą naktį į Panevėžį buvo atsiųsta per 200 vidaus tarnybos karių. Šalies ir teisėsaugos vadovai svarstė, ar nevertėtų Panevėžyje įvesti komendanto valandą. Nusikaltimo tyrimas užsitęsė trejus su puse metų.

REKLAMA

Bylos tyrėjai niekada žiniasklaidai dar nebuvo pasakoję, kaip atskleidė tą painų ir apgalvotai suplanuotą nusikaltimą. „Praktiškai, norint ištirti G. Sereikos nužudymą, reikėjo ištirti visus Panevėžio „Tulpinių“ padarytus nusikaltimus, kurie paskui nukeliavo į teismą. Dėl 40 žmonių nužudymo“ , – apibendrino buvęs Generalinės prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo departamento vadovas A. Kliunka.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo tirtos ir versijos, nesietos su darbine prokuroro veikla. Išanalizuoti visi prokuroro pokalbiai telefonu per paskutiniuosius dvejus metus. Nustatyti ir apklausti visi, kurie skambino jam. Ir visi, kuriems jis skambino. Visais trim jo numeriais. Mobiliuoju, darbo, namų. Lygiai taip pat išanalizuoti jo žmonos Jūratės visi paskutiniųjų dvejų metų pokalbiai telefonu. Apklausti visi, su jais abiem per paskutiniuosius dvejus metus bendravę žmonės. Sutuoktiniai per tą laiką vyko į kelias turistines keliones į Tunisą, į Prancūziją. Apklausti visi, kartu su jais vykę. „Ištyrėm visą Gintauto gyvenimą. Paskutiniųjų dvejų metų, - prisiminimais apie to nužudymo tyrimą dalijosi A. Kliunka. - Jo netarnybinę veiklą. Jo interesus. Jo ryšius ir pažintis.“ Apklausta per  1 000 liudytojų ir įtariamųjų.

Apie visa tai, tik plačiau ir išsamiau – ketvirtadienį 19.10 val. žiūrėkite per LNK žurnalistinių tyrimų cikle „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ su Egidijumi Knispeliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų