REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kaune vasaroti likę miestelėnai ir jų svečiai šiltus laisvadienių vakarus kviečiami praleisti drauge su jubiliejiniu festivaliu „Operetė Kauno pilyje“

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 26 d. ir liepos 5 ‒ 6 d. laikinoji sostinė jau 10 kartą skendės tarptautinio festivalio „Operetė Kauno pilyje“ melodijose, kviesdama miesto gyventojus ir svečius nemokamai klausytis koncertų istorinėje Kauno vietoje. „Festivalis ‒ puiki galimybė išgirsti ir pamatyti garsius, mylimus ir dar neatrastus Lietuvos bei užsienio dainininkus, pasimėgauti gera muzika – sako viena renginio organizatorių Laimutė Kuzmickaitė‒Milašienė, neslėpdama, kad pagrindinis šio jubiliejinio renginio akcentas ‒ vokalinė muzika ‒ tikra puota vokalinės sceninės muzikos gurmanams.

REKLAMA

„Operetė Kauno pilyje“ ‒ pirmasis originalus operetės festivalis Rytų Europoje. Idėjos autoriai ir organizatoriai ‒ „Baritonų trio“ dainininkai Gediminas Maciulevičius, Danielius Vėbra, Benjaminas Želvys kartu su kolege L. Kuzmickaite – Milašiene į jubiliejini festivalį pakvietė visus per prabėgusius devynerius metus viešėjusius dalyvius. Šių metų koncertų programose ‒ gražiausios arijos ir duetai iš operų, miuziklų, dainos iš kino filmų, žaviosios neapolietiškos dainos, Lietuvos baleto meistrų atliekami choreografiniai numeriai, bei step'o grupės „Funny beat“ ugningi pasirodymai. Koncertus vainikuos aikštinga, bet žavi operetė. Festivalio organizatoriai žada nuotaikingą ir įvairiomis vokalinės sceninės muzikos žanrų spalvomis žėrintį festivalio dešimtmečio renginį.

REKLAMA
REKLAMA

„Kasmet vykstančiam renginiui tai solidi sukaktis, liudijanti apie šios kultūrinės šventės prasmingumą bei reikalingumą – pabrėžė D. Vėbra, neneigdamas, jog festivalio koncertai tapo puikia erdve skleistis jaunųjų Lietuvos atlikėjų talentams, kurie savo meistrystę ugdė šalia ryškiausių Lietuvos scenos grandų ir gausaus būrio užsienio atlikėjų.

Prisimindamas jau praėjusius festivalius, kitas jų organizatorius G. Maciulevičius vardijo: „ Nuo pirmojo festivalio žiūrovus jau pakvietėme į daugiau nei 50 koncertinių programų, kuriose atlikta per 800 skirtingų pavadinimų kūrinių. Festivaliuose dalyvavo 12 įvairių sudėčių kolektyvų, dainavo per 150 dainininkų iš Lietuvos ir 18 Europos šalių. Koncertams dirigavo 20 garsiausių ne tik mūsų šalies, bet ir užsienio šalių dirigentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kuo organizatoriai žiūrovus nustebins per jubiliejinį renginį, B.Želvys patikino, kad tikrai netruks nei įspūdingų potyrių, nei susitikimų, o ir jie, dėl įvykusios santakos ir Kauno pilies prieigų rekonstrukcijos, persikels į kitą vietą, kas suteiks renginiams papildomų naujų spalvų. „Šiais metais šalia mūsų operos ir operetės grandų Virgilijaus Noreikos, Vytauto Juozapaičio, Kęstučio Alčauskio, Raimondo Baranausko, Aušros Cicėnaitės, Algirdo Januto, Tomo Ladigos, Živilės Lamauskienės, Liudo Mikalausko, Laimono Pautieniaus, Gitanos Pečkytės, Ritos Preikšaitės, Monikos Sakalauskaitės, Kristinos Siurbytė,s Edmundo Seiliaus, Raimondos Tallat‒Kelpšaitės, Ramintos Vaicekauskaitės, Ievos Vaznelytė,s Nomedos Vilkanauskaitės, Žano Voronov, Mindaugo Zimkaus, Kristinos Zmailaitės, „Baritonų trio“ ar netgi miuziklų dainininko Jeronimo Miliaus.

REKLAMA

Žiūrovus džiugins ir svečiai ‒ Roman Polisadov (Latvija), Jelena Mirtova (Rusija), Szilvi Szendy (Vengrija), Karoly Peller (Vengrija), Dariusz Stachura (Lenkija), Nida Grigalavičiūtė (JAV). Koncertuose bus puiki proga pasigėrėti ir klasikiniu, bei step' šokiu – šoks Lietuvos baleto žvaigždės Olga Konošenko ir Aurelijus Daraškevičius, Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto šokėjos Justina Vitkutė ir Auksė Mikalajūnaitė, grupė „Funny Beat“.  Jiems grieš Europos šalių jaunimo simfoninis orkestras, kuris jau tapo tradiciniu festivalio orkestru. Koncertams diriguos vyriausiasis festivalio dirigentas Julius Geniušas, dirigentai Oksana Madaraš (Ukraina), Sergej Roldugin (Rusija), Martynas Staškus, Jonas Janulevičius, Virgilijus Visockis.“

REKLAMA

Pradedamajame jubiliejinio festivalio koncerte, kuris tradiciškai sukvies klausytojus į Kauno muzikinio teatro sodelį birželio 26 d. 17 val., skambės galingi valstybinio choro „Vilnius“ dainininkų balsai. Pripažintas kolektyvas atliks plačios stilistikos programą: netradicinio skambesio John Rutter „Magnificat“, Ariel Ramirez „Missa Criola“, įvairių autorių originalias ir aranžuotas dainas chorui. Koncerto metu kolektyvui diriguos Artūras Dambrauskas.

Asta Mikelevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų