REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu jūsų figūra – ne tokia, kokios norėtumėte – ne bėda. Nepaisant jūsų amžiaus, kūno formų ar nešiojamo drabužių dydžio, sužinokite, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį, renkantis tinkamą bikinį.

Jeigu jūsų figūra – ne tokia, kokios norėtumėte – ne bėda. Nepaisant jūsų amžiaus, kūno formų ar nešiojamo drabužių dydžio, sužinokite, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį, renkantis tinkamą bikinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didelei daliai moterų karštasis metų laikas sukelia nerimą, nes, vos pagalvojus apie tai, jog teks užsivilkti maudymosi kostiumėlį, nukrečia šiurpas. Po ilgo tūnojimo susivyniojus į kelis drabužių sluoksnius ateina metas atidengti pabalusias kūno dalis, todėl kyla klausimas, ar rinktis vientisą maudymosi kostiumėlį, ar bikinį?

REKLAMA

Tačiau sprendimas, ką pasirinksite, iš dalies priklauso nuo to, kaip jūsų kūnas kito pastaraisiais mėnesiais, kaip dažnai lankėtės sporto klube, ar, galiausiai, kaip gerai jaučiatės būdamos beveik visiškai nuogos. Pasak stilisto Goko Wano, knygos „Kaip nusirengus atrodyti gerai“ („How to Look Good Naked“) autoriaus, daugiau, nei 90 proc. bričių nemėgsta savo kūno.

Išmokite pabrėžti kūno privalumus

Pasitikėti savo kūnu – tai išmokti jį vertinti teigiamai: pabrėžiant tai, ką turite geriausio ir maskuojant tai, kas ne taip dailu. Todėl pasirinkti tinkamą maudymosi kostiumėlio stilių yra ne mažiau svarbu nei renkantis bet kokį kitą drabužį. O jei ketinate įsigyti bikinį, reikėtų rasti nepriekaištingą variantą, nes kitaip jausitės kaip niekad nejaukiai: netinkamas modelis atskleis tai, ką mielai paslėptumėte. Dėl šios priežasties svarbiausia žinoti, koks stilius tinka jūsų kūno formoms, ir paplūdimyje galėsite ramiai atsipalaiduoti.

REKLAMA
REKLAMA

Bikinio privalumai

Anot suite101.com, bikinis ne tik pabrėžia moteriškas kūno linijas, bet ir suteikia galimybę dailiai nudegti. Vientisas maudymosi kostiumėlis po saulės vonių palieka nudegusias tik jūsų galūnes, veidą bei kaklą, todėl nori nenori, bent jau dėl to retkarčiais kyla noras užsivilkti ką nors iš dviejų dalių. (Tačiau, kai kurios mūsų įsikalė į galvą, jog pasirodžiusios su bikiniu greičiausiai išgąsdintų paplūdimyje šalimais gulinčius žmones..!)

Kaip rasti tinkamą dydį?

Daugumos moterų kūnai nėra proporcingi, todėl pirkdamos „vieno dydžio, kuris tinka visoms“ kostiumėlio dalis susidurtumėte su problemomis. Anksčiau pasitaikydavo, kad jei moters krūtinė – didelė, o užpakalis – mažas, tekdavo susitaikyti su apsmukusiomis kelnaitėmis, o jeigu figūra – kriaušės formos, kildavo klausimas, kuo gi užpildyti viršutinę maudymosi kostiumėlio dalį. Laimei, nūdien daugumos parduotuvėse esančių kostiumėlių dalis galima įsigyti atskirai ir dar pasirinkti iš skirtingų tipų viršutinių bei apatinių dalių, atsižvelgiant į figūrą. Liemenėlių petnešėlės gali būti surišamos ant kaklo, arba jų išvis nebūti, ir maudymuko viršų tuomet atstos vientisa juosta. Tuo tarpu kelnaičių variantai tarpusavyje gali skirtis pradedant keliomis, vos kūną dengiančiomis juostelėmis, baigiant berniukiško tipo šortais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš einant apsipirkti, turėtumėte žinoti, kokie iš paminėtų variantų ant jūsų kūno atrodytų dailiausiai. Vietoj to, kad pirktumėte bikinį, kuris jums atrodo gražus, pasidairykite pačių įvairiausių variantų ir nesibodėkite pasimatuoti tų, kurie, kabėdami ant pakabos, netraukia dėmesio. Kartais net patys paprasčiausi ar nuobodžiai atrodantys bikiniai gali neįtikėtinai puikiai tikti.

Patarimai, kaip išsirinkti tinkamiausią bikinį:

     

  • Trikampio formos, plonais raišteliais sutvirtintas maudymosi kostiumėlio viršus labiau tinka mažą biustą turinčioms moterims. Jei viršutinė dalis dengta minkštu kamšalu, ji nedidelei krūtinei suteiks formą. Tiek apatinė, tiek viršutinė trikampio formos dalis, kurias jungia tik raišteliai, suteikia platumo įspūdį, o raukiniais puoštas tokio tipo bikinis atrodys kreivai.
  •  

    REKLAMA
  • Kriaušės formos figūrą turinčioms moterims reikėtų nukreipti dėmesį nuo apatinės kūno dalies – klubų ir užpakalio – todėl patartina rinktis įvairiomis detalėmis išpuoštą maudymosi kostiumėlio viršų. Kelnaitės su padailinimais – diržu ar klostėmis – ties liemeniu taip pat atitraukia dėmesį (svarbu, kad ant klubų nepatektų šių pagražinimų pertekliaus). Ties klubais siaurėjanti apatinė maudymuko dalis sudarys dar platesnių klubų įspūdį. Taip pat – ir kelnaitės itin pažemintu liemeniu. Todėl, tinkamiausias variantas būtų kelnaitės paaukštintu liemeniu, dėl kurių kojos atrodys ilgesnės.
  •  

    REKLAMA
  • Tuo tarpu didelės krūtinės savininkės, norėdamos nukreipti dėmesį nuo biusto, turėtų ieškoti gausiai dekoruotų kelnaičių – ar tai būtų diržas, raukiniai, ar papuošimai iš karoliukų. Norint vizualiai sumažinti krūtinę, geriausia rinktis tokią viršutinę dalį, kuri atskiria biustą, o ne sustumia krūtis kartu. Labiausiai šiuo atveju tinka tos liemenėlės, kurių petnešos – surišamos ant kaklo, arba „balcony style“ vadinama viršutinė dalis.
  •  

  • Tamsios ir ryškios šviesios spalvos – plonina, o blankūs atspalviai – atvirkščiai. Dideli ornamentai tamsiame fone – taip pat tinkamas variantas, norint sukurti lieknumo įspūdį. Be to, jeigu jūsų kūno linijos – trapios, horizontalūs dryžiai šiek tiek paplatins figūrą, o nedidelio ūgio bei stambesnio sudėjimo moterims labiausiai tiktų kūną „ištempiantys“ vertikalūs ar įstriži raštai.
  •  

    REKLAMA
    REKLAMA
    REKLAMA
  • Bikiniai paaukštintu liemeniu, primenantys 50-tųjų madas, gali užmaskuoti net ir didelį pilvą. Tačiau, jei kelnaitės – pažemintos, liemuo, be abejo, atrodys platesnis.
  •  

 

Galiausiai, jeigu vis viena abejojate, ar išdrįstumėte dėvėti dviejų dalių maudymosi kostiumėlį, jį užsivilkusi, apsigaubkite skara (vadinama „caftan“), tačiau venkite visiškai permatomų medžiagų. Vidutinio tankumo medžiagos skraistė atrodys seksualiai, o ir pridengs pakankamai, kad įgytumėte pasitikėjimo savimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų