REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjos sūnus – plėšikų gaujos vadeiva

Negirdėtas skandalas – kol Šiauliuose teisėja motina teisė nusikaltėlius, jos pačios sūnus Edvinas Kazlauskis siundė savo gaujos narius apiplėšti verslininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Likimas mėgsta pokštus. Šiaulių teisėjos sūnų – plėšikų gaujos vadeivą Edviną Kazlauskį – padėjo demaskuoti teisme nagrinėjama baudžiamoji byla dėl plėšimo. Juokingiausia, kad šioje byloje E. Kazlauskis buvo pripažintas apiplėštu nukentėjusiuoju.

REKLAMA

Pernai prieš Jonines atvykęs į policijos komisariatą E. Kazlauskis parašė pareiškimą, kad jį apiplėšęs pažįstamas 33 metų verslininkas, gyvenantis Šiaulių pakraštyje, Vinkšnėnų kaime. E. Kazlauskis pareiškime rašė, kad 2010-ųjų birželio 19-ąją V. P. įsiveržęs į jo namus ir be ceremonijų pasisavinęs masyvią, 160 gramų sveriančią auksinę grandinę ir nedaug ką lengvesnę apyrankę. E. Kazlauskis jam padarytą žalą įvertino net 35 000 litų – tiek esą verti abu atimtieji aukso papuošalai.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausiamas įtariamasis neneigė iš E. Kazlauskio atėmęs grandinę su apyranke, todėl jam buvo iškelta baudžiamoji byla. Ši po keleto mėnesių pasiekė Radviliškio rajono apylinkės teismą. Tiesa, nuosprendis paskelbtas nebuvo, nes pareiškėjas su kaltinamuoju, kaip dabar leidžia įstatymas, susitaikė.

Byla sukėlė įtarimų

Tačiau šią bylą tyrusiems kriminalistams nuojauta kuždėjo, kad šioje „auksinėje byloje“ kažkas ne taip. „Plėšikas“ V. P. – visiškai nepanašus į nusikaltėlį. Atvirkščiai, jis policijai nekliūvantis, automobilių verslu užsiimantis, pasiturintis žmogus. Tiek apiplėštasis, tiek „plėšikas“ seniai vienas kitą pažįsta – bet staiga vienas puola iš savo pažįstamo atiminėti brangius daiktus lyg apdujęs gatvės narkomanas?..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policininkų paprašytas papasakoti nuodugniau, V. P. išklojo, kad jis E. Kazlauskį ne apiplėšęs, o tik pamokęs ir atsilyginęs. V. P. patikslino, kad 2010-ųjų birželio 17-osios vakare, kai namie tebuvo jo žmona su dvimečiu vaiku, į jų namus Vinkšnėnuose pasibeldė du nepažįstami vyrai. Kadangi buvo dar ne vėlu, o svarbiausia – vienas vilkėjo policininko uniformą, parodė kažkokį pažymėjimą, – žmona tuos vyriškius ramiai įleido. Po akimirkos „policininkas“ su sėbru čiupo moterį, surišo lipnia juosta ir su klykiančiu iš baimės vaiku uždarė kambaryje. O patys tuo metu per kelias sekundes surado slaptavietėje laikytus 2640 eurų bei laikrodį su briliantais, kainuojantį net 16 000 litų, ir dingo.

REKLAMA

Viską išsiaiškino pats

Kriminalistai neužčiuopė plėšikų pėdsakų, o štai pats V. P. suprato, kad plėšikai jo name tikrai nebuvo atsitiktiniai žmonės. Jie puikiai orientavosi kieme bei kambariuose, žinojo, kada žmona viena namie, o svarbiausia – iš karto nuėjo prie slaptavietės, kurią galėjo žinoti tik ne kartą V. P. namuose buvęs žmogus.

Tikrinęs, pertikrinęs pažįstamų ratą, jų alibi, V. P. geriau nei policija išsiaiškino, kad plėšikus užsiundė prabangą bei aukso papuošalus itin mėgstantis jo senas pažįstamas E. Kazlauskis. Nedaug užbėgdami įvykiams už akių pasakysime, kad V. P. iš tikro vertas Šerloko Holmso pypkės – jis visiškai teisingai nustatė, kas organizavo apiplėšimą. Tad jau antrą dieną po apiplėšimo V. P. nuvažiavo pas E. Kazlauskį.

REKLAMA

Vyrų pokalbis, suprantama, buvo aršus. Apiplėštasis V. P. pareiškė viską išsiaiškinęs, tik neturįs įrodymų, todėl pareikalavo grąžinti pinigus bei laikrodį. Tačiau E. Kazlauskis, piktai išpūtęs akis, išsigynė turįs ką nors bendra su apiplėšimu. Savavališkai jo auksinius papuošalus pasiėmusiam V. P. dar pagrasino, kad kreipsis į policiją. Tai E. Kazlauskis iš karto ir padarė.

Kilo didelis skandalas

Keista istorija, tiesa? Kriminalistai nebūtų kriminalistai, jei netikrintų keistų istorijų. „Akistatos“ žiniomis, E. Kazlauskis buvo pradėtas sekti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekliai netrukus suprato užčiuopę Šiauliuose beįsisiautėjančią pavojingą banditų gaują. Gaują, kurios 2–3 nariai naudoja ne tik kaukes, bet ir policininko uniformą, o jai vadovauja... teisėjos sūnus E. Kazlauskis!

Surinkus visą įmanomą informaciją, šiemet balandžio 20-ąją E. Kazlauskis ir du jo sėbrai buvo suimti, o dar vienas ieškomas. Naujiena, kad teisėjos sūnus įtariamas organizavęs plėšikų gaują, kuri jau apiplėšė mažiausiai keturių verslininkų būstus, Šiauliuose padarė sprogusios bombos įspūdį.

REKLAMA

Labai tikėtina, kad E. Kazlauskį plėšiku pavertė pernelyg didelis noras prabangiai gyventi, nesugebant pačiam tokios prabangos užsidirbti. Iki skandalo 28 metų Edvinas neišsiskyrė iš bendraamžių. Vaikinas Šiaulių universitete baigė aplinkosaugos studijas, įgijo ekologijos ir aplinkotyros bakalauro diplomą.

Valdininko algos neužteko

Pasak kalbų, E. Kazlauskis didžiavosi, kad jo motina Šiaulių miesto apylinkės teisme dirba teisėja. Vaikinas netgi nusifotografavo su teisėjo – tikriausiai motinos – mantija ir šią nuotrauką kurį laiką viešino visiems draugams viename socialiniame tinkle.

REKLAMA

2008-ųjų rudenį E. Kazlauskis buvo susiradęs valdininko tarnybėlę – įsidarbino Šiaulių visuomenės sveikatos centro visuomenės sveikatos saugos kontrolės vyriausiuoju specialistu. Tiesa, prieš pusmetį, 2010-ųjų gruodžio 27-ąją, specialistas E. Kazlauskis atleistas dėl etatų mažinimo.

Valdininko algos E. Kazlauskiui buvo aiškiai maža, todėl jis trims pažįstamiems ne itin savo reputaciją branginantiems vyrukams pasiūlė rizikingą, užtai pelningą verslą. Manoma, jog E. Kazlauskis pasiūlė sužinoti apie pasiturinčius žmones, iššniukštinėti apie juos visą įmanomą informaciją, paruošti užpuolimo planą, kad paskui gaujos nariai, su kaukėmis arba pasinaudodami policininko uniforma, tuos žmones apiplėštų ir visi grobiu pasidalintų. Įtariama, kad E. Kazlauskis kaupti informaciją apiplėšimams galėjo net darbo vietoje, naudodamasis tarnybiniu kompiuteriu bei valstybinėmis duomenų bazėmis apie piliečius, smulkias įmones. E. Kazlauskį itin domino verslininkai, besiverčiantys pavažinėtų automobilių prekyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsidavė vienodu braižu

Vadeiva tik neįvertino aplinkybės, kad jo gauja veikia pagal labai jau vienodą braižą – pagal tai ji ir buvo demaskuota.

Pirmas žinomas E. Kazlauskio gaujos nusikaltimas įvykdytas 2009-ųjų gruodžio 17-ąją. Temstant, apie penktą valandą vakaro, į nuosavo namo Šiauliuose, Biržų gatvėje, duris paskambino du vyrai. Kadangi vienas vilkėjo policininko uniformą, namie buvusi 46 metų moteris, pavažinėtų automobilių pardavėjo žmona, be baimės atrakino duris... ir po akimirkos gulėjo surišta lipniąja juosta. Išsinešdindami plėšikai pagrobė 48 300 eurų, 2200 litų grynais pinigais ir papuošalų, įvertintų maždaug 5000 litų.

REKLAMA

Pirmas blynas neprisvilo, policija gaujos pėdsakų neužčiuopė, todėl į kitą žygį plėšikai susiruošė po poros mėnesių – 2010-ųjų vasario 25-ąją. Šįkart du plėšikai įsiveržė Šiauliuose į butą Vilniaus gatvėje. Įsibrovėliai sumušė namie buvusią 54 metų moterį – verslininko žmoną, ją surišo lipniąja juosta ir pavogė 19000 eurų bei 8600 litų grynaisiais.

Apie trečią gaujos nusikaltimą, įvykdytą 2010-ųjų birželio 17-ąją Vinkšnynų kaime prieš automobilių prekeivio V. P. žmoną, jau žinome.

REKLAMA

Motina teisėja traukiasi

Nežinodami, kad yra policijos jau sekami, tie patys E. Kazlauskio užsiundyti banditai pernai rugsėjo 8-ąją apiplėšė pavažinėtų automobilių prekeivį, gyvenantį nuosavame name Šiauliuose, Palangos gatvėje. Grobis siekė 6000 JAV dolerių ir dar 350 litų grynaisiais.

Ir šįkart į automobilių prekeivio namą įsibrovė du banditai, ir šįkart vienas iš jųdviejų vilkėjo policininko uniformą, ir šįkart auka buvo surišta lipniąja juosta. Skirtumas nebent toks, kad šįkart banditai namie užklupo ne moterį, o patį verslininką – 34 metų vyrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Akistatos“ žiniomis, policija šiuo metu labiausiai tiria, ar E. Kazlausko gauja nevykdė ir daugiau nusikaltimų.

Sužinojusi, ką pridaręs jos sūnus, teisėja Virginija Kazlauskienė padavė prašymą atleisti ją iš pareigų. Teisėja pageidauja būti atleista nuo birželio 20-osios. Kadangi formaliai teisėjus skiria Lietuvos prezidentas, sprendimą priims Dalia Grybauskaitė. Tačiau tai tik formalumas – Teisėjų taryba jau apsisprendė ir prezidentei siūlys V. Kazlauskienės prašymą patenkinti.

Na o teisėjos sūnaus, nevykėlio gaujos vadeivos likimą spręs teismas, kuriame ji jau neteisėjaus...

Tik faktai:

Teisėjams kartais kyla nemalonumų bei rūpesčių dėl savo šeimos narių ir artimųjų.

Už tai, kad dėl savo kontrabandininko žento įlindo į aferas, buvo nuteistas ir priverstas nusivilkti teisėjo mantiją Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininkas Arvydas Gudas.

Rūpesčių turėjo ir Kauno miesto apylinkės teismo teisėja Regina Agrba, kai Alytuje iš Kalašnikovo automato buvo peršautas jos sūnus kikboksininkas Rolandas.

Sunki liga ir piktnaudžiavimas svaigalais – po to, kai nusišovė jo sūnus – sužlugdė Vilniaus apygardos teismo teisėjo Zenono Birštono karjerą.

REKLAMA

Netektis prislėgė ir buvusį Kauno apygardos teismo pirmininką Albertą Milinį, kai mįslingomis aplinkybėmis žuvo jo įsūnis.

Viešai aptarinėjama ir Neringos Venckienės istorija, į kurią ji įsitraukė gindama galimai tvirkintą dukterėčią. Kol kas teisėjos mantijos jai nereikia nusivilkti, tačiau dėl savo neetiško elgesio ji yra ne kartą svarstyta Teisėjų etikos ir drausmės komisijos.

Sigitas STASAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų