REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus futbolo klubas kreipėsi  į Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Liutauro Varanavičiaus neteisėtų veiksmų – piktnaudžiavimo savo pareigomis. Lietuvos respublikos baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 1 dalis numato atsakomybę už piktnaudžiavimą tarnybą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies pirmojoje lygoje pirmaujantis Vilniaus FK klubas 2011 metų vasario 21 dieną pagal sudarytą licencinę sutartį gavo teisę naudotis prekių ženklu FK „Žalgiris“. Šią teisę suteikė FK „Žalgiris“ bankroto administratorius Egidijus Jakubauskas.

REKLAMA

Tačiau balandžio 16-ąją prieš Lietuvos pirmosios lygos pirmenybių antrojo turo Vilniaus FK ir Jonavos „Lietavos“ rungtynes, kai iki jų pradžios buvo likusios 10 minučių, LFF delegatas Anatolijus Ziborovas pareikalavo lipnia juosta užklijuoti FK „Žalgiris“ logotipą.

Tokį nurodymą prieš varžybas jam davė LFF darbuotojas Ričardas Zdančius, vykdydamas federacijos vadovo L.Varanavičiaus žodinį nurodymą. Pagrasinta, jog nepaklusus šiam reikalavimui rungtynės neįvyks, o Vilniaus FK bus įskaitytas techninis pralaimėjimas rezultatu 0:3.

REKLAMA
REKLAMA

Analogiška situacija pasikartojo ir per kitas ketverias vilniečių I lygos varžybas su Kėdainių „Nevėžio“, Kauno „Atleto“, „Trakų“ ir Kuršėnų „Ventos“ ekipomis.

„Oficialiu raštu kreipėmės į LFF prašydami paaiškinti, kokiu teisiniu pagrindu mums neleidžiama naudoti FK „Žalgiris“ prekių ženklu, bet jokio atsakymo iki šiol negavome, - sako Vilniaus FK prezidentas Rimantas Turskis. – Dėl futbolo federacijos savivalės patyrėme finansinių nuostolių“

Vilniaus FK buvo sudaręs sutartį su saugos firma „Ekskomisarų biuras“, bet dėl neįvykdytų sutarties sąlygų  (komandos futbolininkams uždrausta žaisti su FK „Žalgiris“ emblema) klubas patirs 60 tūkstančių litų žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

FK „Žalgiris“ bankroto administratorius E.Jakubauskas ne kartą yra pabrėžęs , jog Lietuvos A lygoje rungtyniaujantis VMFD „Žalgiris“ dėl teisės naudoti „Žalgirio“ žymenį nesikreipė ir tai daro savavališkai.

Šią savaitę administratorius kreipėsi į teismą , reikalaudamas uždrausti neteisėtą žymens panaudojimą ir iš VMFD „Žalgiris“ priteisti 100 tūkstančių litų kompensaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų