REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokiečių automobilinė laida „Turbo“ sukūrė dėmesio vertą filmuotą odę „prisikėlusiam“ iš nebūties „Lancia Stratos“. Nors filmukas yra gana ilgas, tačiau žiūrisi labai smagiai net ir nesuprantantiems vokiečių kalbos – V8 riaumojimo juk versti nereikia.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpa priešistorė. Vokiečių verslininkas Michaelis Stošekas dar prieš keletą metų užsidegė idėja pagaminti automobilį, kuris taptų legendinio ralinio bolido „Lancia Stratos“ idėjos, filosofijos ir stilistikos reinkarnacija XXI amžiuje. Milijonieriui padėjo italų konstruktoriai ir stilistai iš „Pininfarina“. Rezultatas gavosi išties puikus. Tai šiuolaikinis superautomobilis, tačiau vien užmetus akį į „Pininfarina“ kūrinį aišku, kad tai „Lancia Stratos“.

REKLAMA

Jau atlikti oficialūs šio automobilio, pagaminto naudojant „Ferrari F430 Scuderia“ agregatus, bandymai. Pasirodo, „Lancia Stratos“ važiuoja tikrai puikiai. Štai iki 100 km/h greičio „Pininfarina“ kūrinys įsibėgėja tik per 3,3 sekundė, o iki 200 km/h- per 9,7 sek. Tai greičiau, nei tokie pripažinti italų grandai, kaip „Ferrari 458 Italia„ ir „Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera“.

Naujoji „Lancia Stratos“ sveria tik 1247 kg, o joje sumontuotas „Ferrari 430 Scuderia“ motoras yra 30 a.g. galingesnis nei donore- čia jo galia siekia 540 a.g. Todėl „Lancia Stratos“ svorio ir galios santykis siekia net 2,3 kg/a.g.

Na o šiame filmuke užfiksuoti ne tik bandymų lenktynių trasose akimirkos, bet ir krikštas ralio varžybose. Tiesa, efektingoji „Stratos“ važiavo ne šiaip ralyje, o klasikinių automobilių ralyje. Tačiau faktas lieka faktu – Maljorkoje įvyko pirmas šio bolido ralinis krikštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų