REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tebesitęsiantis sunkmetis verčia lietuvius planuoti kuklesnes atostogas. Balandžio 4-15 dienomis bendrovės „GfK CR Baltic“ atlikta reprezentatyvi apklausa atskleidė, kad dauguma Lietuvos gyventojų atostogas ketina praleisti su šeima, o kasmetiniam poilsiui žada skirti porą savaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Jei ankstesniais laikais lietuviai džiaugėsi atsivėrusiomis galimybėmis keliauti ir pamatyti ligi tol neregėtus, tolimus ir egzotiškus kraštus, mėgautis prabanga pasauliniuose kurortuose ir atrasti dar nematytus tolius, tai ženkliai sumažėjus gyventojų pajamoms ir bankrutavus kelionių agentūroms bei skrydžių bendrovėms, tenka tenkintis kuklesnėmis atostogomis.

REKLAMA

Dažnas dabar planuoja ne didesnį atostogų biudžetą už mėnesio uždarbį ir renkasi poilsį kaime, užuot skolinęsis brangiai kelionei į užsienį. Populiariausiu keliavimo būdu tampa automobilis, o kruizai laivais ar skrydžiai į kitus žemynus dabar lieka gražiu prisiminimu arba neįgyvendinta svajone.

„Tokį pasirinkimą būtų galima paaiškinti ir tuo, kad krizės metu bankrutavusios kelionių agentūros bei skrydžių bendrovės vis dar baugina lietuvius pirkti bilietus iš anksto, nors ir kelionė automobiliu užsienio šalyse tikrai nėra pigiausias būdas. Be to, pigių užsienio kelionių alternatyvų taip pat ženkliai sumažėjo dėl neramumų Turkijoje bei Afrikos žemyne, kur dar visai nesenai buvo patys mėgstamiausi Lietuvos poilsiautojų kurortai“, – teigė visuomenės apklausą atlikusios bendrovės „GfK CR Baltic“ Lietuvos padalinio vadovas Andrius Norkevičius.

Virš trečdalio (35 proc.) apklaustųjų tikino visiškai neplanuojantys atostogauti. Dauguma apklaustųjų (23 proc.) atostogoms ketina išleisti iki 1000 Litų. Pigias – iki 500 litų ir brangias – virš 4000 litų planuoja po 10 proc. apklaustųjų. Atostogų metu keliones automobiliu renkasi daugiausia vedę ir aukštąjį išsilavinimą turintys vyrai. Iš kaimyninių šalių lietuvius labiausiai vilioja Latvijos kurortai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų