REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie A. Zuoko koalicijos gali prisijungti konservatoriai ir lenkai

Prie sostinės mero Artūro Zuoko Vilniaus miesto savivaldybės taryboje suburtos koalicijos „4+“ gali prisijungti konservatorių ar lenkų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes ir esame paskelbę viešai, kad koalicija „4+“ reiškia, kad mes norėtume pakviesti vieną ar kitą tarybos frakciją, kuri galėtų prisijungti prie mūsų“, – žurnalistams antradienį sakė minimaliu balsų skaičiumi Vilniaus meru išrinktas A. Zuokas.

REKLAMA

Paprašytas patikslinti, kas tai galėtų būti, A. Zuokas sakė, kad pirmiausia kalbama su konservatoriais, taip pat ir su Lenkų rinkimų akcijos atstovais.

A. Zuokas, antradienio vakarą kalbėdamas „Lietuvos ryto“ televizijos tiesioginiame eteryje, pripažino, kad valdančiosios koalicijos formavimas vyko chaotiškai, bet savo pranašumą argumentavo tuo, kad, pasak jo, Raimundas Alekna jį palaikančios daugumos niekada net nebuvo subūręs.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus dar prieš mero rinkimus išsakytų nuogąstavimų, kad meru tapus A. Zuokui Vilniuje suklestėtų oligarchija pats išrinktasis meras nebuvo linkęs komentuoti. A. Zuokas laidos teigė, kad rinkimai jau baigėsi, tad jis nenorėtų aiškintis konkuruojant dėl mero kėdės pasakytų teiginių, o yra pasiryžęs dirbti su bet kuria Vyriausybe. Vilniuje esą yra sukuriama 40 proc. Lietuvos bendrojo vidaus produkto, tad reikia žvelgti į ateitį ir konstruktyviai dirbti.

Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskich, kalbėdamas apie jo partijos, Vilniaus miesto taryboje turėjusios „auksinius balsus“, apsisprendimą palaikyti ne konservatorių kandidatą R. Alekną, o A. Zuoką, tvirtino, kad toks žingsnis buvo žengtas apsvarsčius visas aplinkybes ir nusprendus, kad būtent ši koalicija bus naudingiausia vilniečiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabartinę A. Zuoko koaliciją „4+“ sudaro 27 nariai: 12 – iš A. Zuoko ir Vilniaus koalicijos, 8 – „darbiečiai“, 5 – socialdemokratai ir 2 – Rusų aljanso atstovai.

R. Alekna: laiko klausimas, kada ta trapi dauguma taps mažuma

Buvęs konservatorių kandidatas į sostinės merus Raimundas Alekna A. Zuoko koalicijos klausimu nusiteikęs ne taip optimistiškai. Jis prognozuoja visuomeninio judėjimo TAIP ir trapios daugumos Vilniaus miesto savivaldybėje griūtį.

R. Alekna neslėpė tikėjęsis pergalės mero rinkimuose.

„Kaip sporte, taip ir politiniame gyvenime nutinka, kad kartais laimi kita pusė. Bet tai nebuvo netikėta, nes aš puikiai žinojau, kad A. Zuokas deda visas pastangas sutelkti pavienius tarybos narius, kurie palaikytų jį renkant meru“, – komentavo buvęs Vilniaus vadovas.

REKLAMA

Jis teigė, kad jam nebuvo netikėta, jog Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) savo kandidatu iškėlė Jaroslavą Kaminskį. R. Aleknos vertinimu, toks LLRA pasirinkimas sveikintinas.

„Jie parodė, kaip kad aš sakydavau, kad tokie dariniai, kurie susiformuoja prieš rinkimus, yra trumpalaikiai. Tai dar kartą parodė, kad taip yra iš tikrųjų, jų koalicija subyrėjo pirmame posėdyje: už J. Kaminskį balsavo 9, o puikiai žinome, kad 9 yra lenkai ir 2 Rusų aljanso. Tai, ką mes puikiai žinojome, kad Rusų aljanso atstovai rems A. Zuoką, tas ir įvyko“, – kalbėjo R. Alekna.

REKLAMA

„Tai, aišku, labai gaila, bet kadangi tos prognozės pildosi, tai yra ir didžiulė tikimybė, kad ir kita mano prognozė išsipildys – A. Zuoko judėjimas TAIP taip pat yra suformuotas prieš pat rinkimus, tai yra, trumpalaikis. Laiko klausimas, kada matysime situaciją, kai ta trapi dauguma taps mažuma“, – prognozavo buvęs konservatorių kandidatas Vilniaus miesto mero rinkimuose.

Pasiteiravus, kuo ketina užsiimti ateityje, R. Alekna pirmiausia prakalbo apie atostogas ir neslėpė norintis grįžti į mediciną. R. Alekna yra psichiatras psichoterapeutas.

Taip pat skaitykite:

Vilniui vadovaus A. Zuokas

Politologas: su A. Zuoku nuobodu nebus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų