REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Vilniuje renkasi Lietuvoje dar naujos sporto šakos – diskgolfo entuziastai iš Suomijos, Estijos, Rusijos bei Lietuvos. Turnyre „Vilnius Open'2011“ planuoja dalyvauti 37 sportininkai. Pajėgiausių pagal tarptautinės Diskgolfo Asociacijos (PDGA) reitingą Vilniaus turnyro žaidėjai – Veli Berglund ir Juha Nieminen iš Suomijos, bei Rusijos atstovas Iosif Yusim. Antrąjį oficialų turnyrą „Vilnius Open'2011“ rengia Lietuvos skraidančio disko federacija.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą Vilniaus turnyras tapo didžiausios diskgolfo turnyrų serijos Baltijos šalyse „Baltic Sea Tour“ dalimi. Tai jau trečiasis Baltijos šalių diskgolfo organizacijų kartu vykdomos serijos sezonas. Kiti šių metų turnyrai vyks Estijoje, Suomijoje, Latvijoje bei Lietuvoje (Zarasuose, birželio 11-12 d.).

REKLAMA

„Po praėjusių metų „Vilnius Open“ turnyro sostinės Pavilnių regioninį parką Pūčkoriuose puikiai įvertino diskgolfo profesionalai iš užsienio šalių ir šiais metais mūsų rengiamos varžybos buvo įtrauktos į bendrą Baltijos šalių turnyrų seriją. „Vilnius Open'2011“ varžybose užsiregistravo 16 Lietuvos diskgolfo žaidėjų. Didžiausias viltis šiemet siejame su praėjusių metų antros vietos laimėtoju Tadu Ūseliu ir pernykščiame turnyre lengvą pergalę jaunių pogrupio varžybas iškovojusiu, o šiemet jau suaugusiųjų grupėje pradedančiu žaisti šešiolikmečiu Gabrieliumi Griciumi“, - teigė diskgolfo turnyro „Vilnius Open'2011“ direktorius Darius Gricius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos diskgolfo entuziastai kelis savaitgalius iš eilės Pūčkoriuose rengė talkas, rinkdami šiukšles ir varžyboms ruošdami trasas. „Anksčiau laiko pradėjome akcija „Darom“ todėl šiandien atsikvėpdami galime sakyti – padarėm ir ramiai laukiame savaitgalio. Be abejo, dėkojame Pavilnių regioninio parko administracijai už bendradarbiavimą ir aktyvaus gyvenimo būdo skatinimą“, - sakė D. Gricius.

Žaidimo esmę apibūdina pats pavadinimas. Taisyklės panašios į golfo, tik žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių, diską atliekant kuo mažiau metimų būtina pataikyti į specialų krepšį. Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose. Lietuvoje šiuo metu yra vienintelis stacionarus diskgolfo parkas, privačiai įrengtas Zarasų rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Diskgolfas Lietuvoje vis dar naujovė. Pasaulyje jau skaičiuojama daugiau nei 3000 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų. Ši dar jauna sporto šaka yra laikoma vienu greičiausiai augančių sportų pasaulyje. Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, taip pat Europoje (ypač Skandinavijoje). Šiandien galime pasidžiaugti, kad diskgolfo žaidėjų daugėja ir Lietuvoje. Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos PDGA (Professional Disc Golf Association) nare, pernai net 4 Lietuvos sportininkai dalyvavo Europos diskgolfo čempionate Prancūzijoje.

Diskgolfas yra labai demokratiškas sportas – pradėti žaisti labai nesunku skirtingo fizinio pajėgumo žmonėms. Žinoma, profesionalių aukštumų siekimas reikalauja daug pastangų. „Norėtųsi kad Lietuvos miestai ir miesteliai pasektų Amerikos bei Skandinavijos pavyzdžiu, kur parkai yra įrengiami miesto lėšomis ir nemokamai prieinami visai bendruomenei“, - sakė turnyro „Vilnius Open'2011“ direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų