REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Garsūs aktoriai ir populiarūs dainininkai ne tik mėgaujasi pelnytu populiarumu, perka pilis ir jachtas, bet ir siekia grąžinti duoklę tiems, kurie padėjo jiems tapti tuo, kuo yra šiandien. Jie remia silpnuosius ir labiausiai pažeidžiamus, stato mokyklas ir padeda atsitiesti nukentėjusiesiems nuo stichinių nelaimių, dovanoja medikamentų ir šiltą žodį. Tai ne panegirika – labdaringa veikla užsiima daugelis jų.

REKLAMA
REKLAMA

Kai 2005 m. uraganas „Katrina“ smogė Naujajam Orleanui, pirmasis iš garsenybių padėti nukentėjusiesiems suskubo aktorius Bradas Pitas (Brad Pitt). Jis įkūrė fondą „Make It Right“, kuris užsibrėžė tikslą šiame mieste pastatyti 150 naujų būstų.

REKLAMA

Kai visi bilietai į popatlikėjos Ledi Gagos (Lady Gaga) pasaulinio turo koncertus jau buvo išpirkti, dainininkė surengė keturių VIP bilietų aukcioną (šie bilietai suteikia galimybę pabendrauti su žvaigžde asmeniškai!). Visas gautas pelnas buvo skirtas fondui „Young Storytellers“, skatinančiam jaunų žmonių kūrybingumą ir saviraišką. Be to, Ledi Gaga sukūrė „maldų apyrankę“, už kurią gautos lėšos bus skirtos nuo cunamio nukentėjusiems Japonijos gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

2009 m. aktorė Keiti Holms (Katie Holmes) prisidėjo kuriant fondą „Dizzy Feet“, kuris remia ir suteikia galimybę mokytis neturtingiems vaikams, svajojantiems tapti profesionaliais šokėjais.

Dainininkė Alisa Kis (Alicia Keys) yra viena fondo „Keep a Child Alive“ įkūrėjų ir ambasadorių. Ši organizacija teikia medicininę paramą ir gydymą ŽIV bei AIDS  sergantiems vaikams, jų šeimoms Afrikoje ir Indijoje. A. Kis keliauja po pasaulį rinkdama lėšas šiam fondui ir kasmet rengia „Juodąją puotą“, per kurią aukojami milijonai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktorė Rozarija Doson (Rosario Dawson) 2004 m. įkūrė organizaciją „Voto Latino“, kurios tikslas – paskatinti Lotynų Amerikos jaunimą būti politiškai aktyviais ir eiti balsuoti.

Aktorius Leonardas Dikaprijas (Leonardo DiCaprio) jau seniai užsitikrino gamtos globėjo vardą. Šiemet jis ištiesė pagalbos ranką nykstantiems tigrams. Kaip fondo „World Wildlife Fund“ programos „Save Tigers Now“ atstovas, aktorius keliavo į Nepalą. Organizacija tikisi, kad iki 2020-ųjų tigrų populiaciją pavyks padvigubinti.

Burtininkas Haris Poteris, arba aktorius Danielis Redklifas (Daniel Radcliffe), 2010 m. pradėjo dirbti su projektu „The Trever Project“. Jo tikslas – jaunimo savižudybių prevencija. O skleidžiama žinia: „Didžiuokis, kas esi.“

REKLAMA

1999 m. dainininkas Ašeris (Usher) įkūrė ne pelno organizaciją „Usher's New Look“. Jos tikslas – pasakoti jaunimui apie sporto ir pramogų verslo industrijas. Šiemet atlikėjas įsteigė apdovanojimus „World Leadership Awards“. Jie teikiami ateities lyderiams.

Jaunoji žvaigždutė Džastinas Biberis (Justin Bieber) jau spėjo prisidėti prie kelių labdaringų kampanijų. Neseniai jis pats įkūrė organizaciją „Pencils of Promile“, remiančią švietimo programas ir mokyklų statybas trečiojo pasaulio šalyse. Vienas doleris už kiekvieną parduotą bilietą į dainininko pasaulinio turo koncertus keliaus į organizacijos fondą. Dž. Biberis tikisi, kad už surinktas lėšas bus galima pastatyti 15 mokyklų įvairiose pasaulio šalyse.

REKLAMA

Kol kas aktorė Megana Foks (Megan Fox) nėra įkūrusi savo fondo, tačiau ji taip pat randa būtų aukoti. Pavyzdžiui, visus pinigus, kuriuos gavo už vaidmenį reperio Eminemo vaizdo klipe „Love the Way You Lie“, ji skyrė organizacijai „Sojourn House“, teikiančiai prieglobstį moterims, patyrusioms smurtą šeimoje.

Aktorius Džordžas Klunis (George Clooney) remia ne vieną labdaros organizaciją. 2010 m. jis subūrė nemažai garsenybių, įrašė rinktinių dainų albumą „Hope for Haiti“ ir taip žemės drebėjimo sukrėstai šaliai surinko net 57 mln. JAV dolerių aukų. Šiemet Dž. Klunis bus apdovanotas „Emmy“ statulėle už humanitarinę veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau daug metų dainininkė Šeril Krou (Sheryl Crow) atsidavusi gyvūnų globai. Pernai ji pradėjo bendradarbiauti su organizacija „Humane Society“. Tiems, kurie aukoja kovai su gyvūnų teisių pažeidėjais, atlikėja leidžia nemokamai parsisiųsti naująjį savo albumą.

Aktorius Benas Aflekas (Ben Affleck) šiemet pradėjo kampaniją „Eastern Congo Initiative“. Ji remia skurdžios šalies gyventojus ir ragina JAV vyriausybę skirti daugiau dėmesio šiai šaliai. „Į situaciją Rytų Konge per ilgai buvo nekreipiama dėmesio – tai viena didžiausių humanitarinių tragedijų pasaulyje“, – kalba aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų