REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pasaulio sunkaus svorio bokso čempionas Vitalijus Kličko interviu „Welt Online“ kalba apie superdvikovą tarp jaunesnio brolio Vladimiro ir brito Davido Haye bei apie galimą karjeros pabaigą.

REKLAMA
REKLAMA

39 metų V. Kličko šeštadienį laukia pirvalomoji titulo gynybo dvikova su trisdešimtmečiu Odlanieriu Solisu iš Kubos, tačiau daugiau susidomėjimo sulaukia vasarą vyksianti superdvikova tarp Vladimiro Kličko ir brito D. Haye.

REKLAMA

– Ar dažnai gyvenime pavydėjote savo mažajam broliui? – Vitalijaus paklausė „Welt Online“.

– Ne itin dažnai. Paskutinį kartą – vaikystėje, nes jis geriau laipiojo į medžius.

– Už visus D. Haye įžeidimus atsikeršyti dabar galės Vladimiras, o jums teks stebėti viską iš šalies.

– Aš taip pat mielai būčiau stojęs į ringą su D. Haye. Vladimiras – taip pat gerai. Buvo laikas, kai ši dvikova buvo „įšaldyta“. Nepavydžiu broliui. Atvirkščiai – džiaugiuosi, nes jis turės galimybę laimėti paskutinį ketvirtą pasaulio čempiono diržą Kličko šeimai.

REKLAMA
REKLAMA

– Dėl nugalėtojo klausimų nekyla?

– Sunku prognozuoti sunkaus svorio dvikovose, nes kiekvienas smūgis gali būti paskutinis. Tačiau pažįstu savo brolį gerai ir žinau, ką jis gali. Vladimiras – didis kovotojas.

– D. Haye sako, kad pirma nokautuos Vladimirą, tuomet imsis jo didžiojo brolio...

– (juokiasi). Pažadu jums, britas nėra toks geras, kad įveiktų mano brolį. Čia D. Haye planas nesuveiks.

– Ar D. Haye teisus sakydamas, kad broliai Kličko renkasi tik silpnus priešininkus?

– D. Haye išgarsėjo savo ilgu liežuviu, tačiau ne sportinėmis pergalėmis. Jo neva didžiausia kova buvo su Nikolajumi Valujevu, o paskutinė dvikova su Audley Harrisonu – prastas pokštas. Dar dabar įtarinėjima dėl galimų manipuliacijų ta dvikova. Kuo arčiau visų laukiama dvikova, tuo brito kalbose bus daugiau įžeidimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jeigu Vladimiras laiku nebus pasiekęs tinkamą sportinę formą su D. Haye teks kautis jums. Ar tai ką nors keis?

– Niekas nesikeistų. Vladimiras – geresnis boksininkas nei aš, todėl būtų gerai, kad D. Haye pajustų jo kumščių jėgą. Aš taip pat įveikčiau D. Haye. Kova tik greičiau baigtųsi, nes aš jį jau pirmuosiuose raunduose pasiųsčiau į nokautą. Vladimiras jį „muš“ visus 12 raundų. To britas ir nusipelnė.

– Ar D. Haye – stipriausias Kličko varžovas?

– Ne. Jis judrus, jo smūgiai staigūs. Nereikia jo nuvertinti, tačiau yra geresnių už jį. Pavyzdžiui, Tomaszas Adamekas iš Lenkijos. Arba Odlanieris Solisas. Pastarasis praėjo Kubos bokso mokyklą, o tai visuomet pavojinga.

REKLAMA

– Jeigu D. Haye – vidutiniškas boksininkas, kodėl tuomet vasarą vyksianti dvikova su Vladimiru taip aukštai vertinama?

– D. Haye yra pasaulio čempionas pagal WBA versiją. Šio titulo mums trūksta. Savo įžeidimas jis šią dvikovą pakėlė į emocionalų asmeninį lygmenį. Manau, jis norėjo rinkoje pakelti savo kainą. Kai kalbame apie jį, turime galvoje ne sportą, o šou.

– Jeigu Kličko surinks visus keturis pasaulio čempionų diržus, ar tai bus geras laikas baigti karjerą?

– Daugelis sportininkų praleidžia tinkamą laiką pasitraukti iš didžiojo sporto. Jeigu pavyks surinkti visus keturis titulus, tai bus istorinis momentas. Tuomet liktų tik brolių Kličko dvikovos laukti. Kada baigti spręsiu po kiekvienos kovos. Aišku tiek, kad George'o Formano (titulą laimėjo būdamas 48 metų, – red. past.) rekordo tikrai nesieksiu.

REKLAMA

– Sakote, kad jūsų varžovas – stipresnis už D. Haye. Kodėl?

– Jis yra olimpinis čempionas ir triskart mėgėjų pasaulio čempionas. Tai reiškia, jis žino, kaip laimėti svarbias kovas. Tai svarbi savybė bokse, ne visi turi šį žudantį instinktą. Galima daryti išvadą, kad jo technika itin gera. Jis staigus, jaunas, alkanas pergalių ir gerai smūgiuoja.

– Ir turi šiek tiek antsvorio...

– Galbūt tai yra svoris, kurį turėdamas jis gerai jaučiasi. Kita vertus, širdis ir galva daug svarbiau bokse nei raumenys.

– Kokia bus jūsų dvikovos strategija?

– Stengsiuosi kovą baigti anksčiau laiko.

– D. Haye sako, kad broliai Kličko boksuojasi taip, tarsi kažko bijotų...

– Jis teisus. Mes nepaprastai bijome D. Haye, tiesiog drebame iš baimės. Ir stengiamės kiekvieną kartą, kai galime, pabėgti. Laimei, britas dukart susižeidė ir negalėjo su mumis kovoti, kitaip būtume prileidę į kelnes. Pliurpalai. Nežinau, kaip jam gimsta tokios mintys. Visi esame žmonės, o kiekvienas žmogus turi baimių. Klausimas, ko mes bijome. Jeigu vienas boksininkas bijo kito, galbūt jam nereikėtų lipti į ringą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ko bijo Vitalijus Kličko?

– Pralaimėjimo. Skausmo. Traumų. Asmeninio nusivylimo. Šeimos vilčių nepateisinimo. Kai tokie –monės, kaip D. Haye sako, kad nieko nebijo, galimi du variantai: jam ne visi namuose arba jis meluoja.

– Kaip su savo baimėmis susitvarkote?

– Baimė – kaip gyvatės nuodai. Jie gali tave paralyžuoti arba tapti vaistais. Man baimė padeda, nes motyvuoja dar daugiau dirbti ir intensyviau treniruotis. Todėl baimę traktuoju kaip Dievo dovaną. Galiausiai laimi tas boksininkas, kuris su baime geriausiai susitvarko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų