REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užvakar Vilniuje buvo ištraukti 2011 metų 37-ojo Europos krepšinio čempionato burtai, kurie 24 rinktines suskirstė į keturias grupes po šešias komandas. Šiauliuose žais Serbijos, Prancūzijos, Vokietijos, Izraelio, Italijos ir Latvijos rinktinės

REKLAMA
REKLAMA

Po ceremonijos paaiškėjo, jog Lietuvos rinktinė pateko į A - jau pavadintą „mirtininkų" - grupę. Lietuvių varžovais bus čempionų vardą ginsiantys ispanai, pasaulio vicečempionai turkai, 2012 metų Olimpinėms žaidynėms besirengiančios Didžiosios Britanijos rinktinė, 2009 metų Europos čempionato šeimininkai lenkai bei kvalifikacinio turnyro nugalėtojai.

REKLAMA

Grupės varžybos vyks Panevėžyje, kur savo grupės varžybas žais Lietuvos rinktinė, Šiauliuose, kur varžysis B grupės komandos (Serbija, Prancūzija, Vokietija, Izraelis, Italija ir Latvija), Klaipėdoje grumsis D grupės ekipos (Slovėnija, Rusija, Belgija, Gruzija, Bulgarija ir Ukraina), o Alytuje santykius aiškinsis į C grupę patekusios komandos (Graikija, Kroatija, Juodkalnija, Makedonija, Bosnija ir Hercegovina bei pirmoji papildomą atrankos turnyrą laimėjusi komanda). Svarbiausias metų krepšinio renginys Lietuvoje vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 18 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA

Burtus vertina teigiamai

Sužinojęs, kad Lietuvos rinktinė pateko į Europos čempionato A grupę, vyriausiasis komandos treneris Kęstutis Kemzūra tvirtino, jog su stipriais varžovais kautis pirmenybių pradžioje lietuviams bus naudinga. Strategas tiki - lietuviai gali tapti čempionais: „Turime gerus šansus tapti čempionais namuose. Linkiu mėgautis geru krepšiniu ir palaikyti mus. Tikiuosi, kad mūsų svajonė taps realybe", - ceremonijos metu sakė strategas. O ką apie burtus mano krepšinio specialistai?

Antanas Sireika: „Reikės įveikti visus varžovus. Nesvarbu, kuriame etape"

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris, „Šiaulių„ komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika, kartu su  dalyvavęs Vilniuje vykusioje pirmenybių burtų traukimo ceremonijoje, nesureikšmina grupės varžybose lietuviams tekusių stiprių varžovų: „Burtus vertinu normaliai. Žinau mūsų uždavinius ir tikslus. Manau, kokie jie bebūtų, mes norime būti pirmi. Nesvarbu, su kokiomis komandomis susitiksime pirmame ar antrame etape, jas reikės įveikti. Stebuklų jokių čia nėra ir nereikia nieko nuvertinti. Manau, kad Turkijos ir Ispanijos rinktinės nereikalauja jokio papildomo komentaro apie pajėgumą. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kokius žmones jie atsiveš“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po burtų traukimo ceremonijos Lietuvos rinktinės trenerio Kęstučio Kemzūros paklausęs, kaip jis jaučiasi, Antanas Sireika išgirdo, jog strategas iš burtų nieko nesitiki: „Visada pats taip sakiau, o ir ceremonijos metu FIBA Europe generalinis sekretorius Naras Zanolinas sakė tą patį ir pridūrė, jog tikėtis kažko reikia ne iš burtų, o iš savo komandos aikštelėje".

Komentuodamas tai, jog Šiauliuose žais B grupės komandos, Antanas Sireika sakė, jog Šiauliams pasisekė: „Tai, kad į mūsų miestą atvyks Serbijos, Prancūzijos, Vokietijos, Izraelio, Italijos ir Latvijos rinktinės - tiesiog super. Žinoma, labai gaila, kad čia nežais Lietuvos komanda, tačiau miesto gyventojai ir svečiai tikrai turės į ką pažiūrėti. Bus gražu".

REKLAMA

Mindaugas Kuzminskas: „Siekiant tikslo reikės įveikti ne vieną stiprią rinktinę"

„Burtai yra burtai, varžovų nepasirinksi. Be abejonės, grupė yra stipri, tačiau lietuviai žais namie, tikslai - aukščiausi, tad siekiant tikslo reikės įveikti ne vieną stiprią rinktinę„. Paklaustas, ko reikia, kad Lietuva suburtų komandą, kuri demonstruotų itin kokybišką žaidimą, buvęs „Šiaulių“ krepšinio komandos lyderis, dabar ginantis Kauno „Žalgirio„ ekipos garbę, atsakė: „Sunku pasakyti. Turbūt reikėtų klausti trenerio Kęstučio Kemzūros, ką darė praėjusiais metais, kad rinktinė taip gerai žaidė. Rinktinė turi būti kaip vienas kumštis. Visi turi užmiršti savo ego ir kautis už Lietuvą“.

REKLAMA

Pasak M. Kuzminsko, Lietuvos rinktinei tekę varžovai - labai stiprūs: „Norint eit toli, anksčiau ar vėliau reikės juos įveikti. Ar gerai, ar blogai, kad tokia stipri grupė - pamatysime tik po čempionato„. Komentuodamas tai, kad Europos čempionate vyks daugiau rungtynių nei vyko iki šiol, krepšininkas sakė, jog tai yra geriau stipresnėms komandoms: „Ekipų pajėgumas paaiškėja tik žaidžiant daugiau rungtynių. Kai rungtynių mažai - gali ir lazda iššauti“.

Žilvinas Petraitis: „Stiprūs varžovai - į naudą"

„Lietuvių grupės favoritė - neabejotinai Ispanijos rinktinė. Tai, kad mūsų šalies krepšininkams jau pradžioje teks susigrumti su pajėgiais varžovais - į naudą, nes nebus kada atsipalaiduoti ir krepšininkai turės būti susitelkę nuo pat Europos krepšinio čempionato pradžios„, - sako buvęs „Šiaulių“ krepšininkas, dabar vilkintis Joniškio „Delikateso„ marškinėlius, Žilvinas Petraitis.  Paklaustas, ko reikia, kad sutelktume gerą komandą, krepšininkas atsakė: „Net nežinau... Manau, kad ir praėjusių metų komanda buvo gera, nes įrodė, kad dideliu noru, nusiteikimu ir kovingumu galima daug ką įveikti bei pasiekti gerą rezultatą“. Anot Žilvino Petraičio, tai, kad 2011 metų Europos krepšinio čempionate bus sužaista daugiau rungtynių - teigiamas dalykas: „Lietuviai mėgsta krepšinį ir turės ką veikti laisvalaikiu - palaikyti mūsų šalies rinktinės krepšininkus".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiauliuose, kur varžysis B grupės komandos - Serbija, Prancūzija, Vokietija, Izraelis, Italija ir Latvija, pasak krepšininko, bus į ką pažiūrėti: „Bus smalsu išvysti šių rinktinių žvaigždes ir stebėti jų žaidimą. Bet, be jokios abejonės, būtų buvę smagiau, jei mūsų mieste žaistų Lietuvos rinktinė".

Adomas Klimavičius: „Šiauliai gavo ko norėjo"

„Šiaulių„ krepšinio klubo direktorius Adomas Klimavičius, vertindamas Europos krepšinio čempionato burtus, džiaugėsi, kad Šiauliuose žais būtent B grupės ekipos (Serbija, Prancūzija, Vokietija, Izraelis, Italija ir Latvija): „Manau, kad Šiauliai gavo ko norėjo. Šiauliams tai - labai naudingas pogrupis. Visose rungtynėse nestokos įtampos, tad žiūrovams bus į ką pažiūrėti“. Tuo tarpu tai, kad Lietuvos rinktinė pateko į „mirtininkų„ grupę, A. Klimavičius vertino neigiamai: „Lietuvos rinktinei tai - labai blogai, nes pateko labai stiprūs varžovai. Reikės labai pasistengti, nes jau nuo čempionato pradžios susitiksime su labai pajėgiomis rinktinėmis“. Anot „Šiaulių" krepšinio klubo vadovo, svarbiausia - kad Lietuvos rinktinės krepšininkai išvengtų traumų, o su kitkuo jiems susidoroti pavyks.

REKLAMA

Rolandas Vaičiūnas: „Burtus vertinu teigiamai visomis prasmėmis"

„Šiaulių„ krepšinio komandos garbę seniau gynęs Rolandas Vaičiūnas, dabar treniruojantis Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujančią „ABRO-Universiteto“ komandą ir Lietuvos studentų krepšinio lygoje geriausiųjų vardo siekiančius Šiaulių universiteto ekipos krepšininkus, „Šiaulių naujienoms„ vakar sakė 2011 Europos krepšinio čempionato burtus vertinantis teigiamai visomis prasmėmis: „Grupė, į kurią pateko Lietuvos rinktinė, - labai stipri, tačiau mes, broliai lietuviai, tikimės, kad būsime pirmi, o tam reikia uoliai dirbti ir visus nugalėti. Kaip po burtų traukimo ceremonijos sakė rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra, dabar svarbiausia, kad visi būtų sveiki. Lieka tik stengtis ir daug dirbti“.

REKLAMA

Tai, kad mūsų šalies krepšininkams jau pradžioje teks susigrumti su pajėgiais varžovais, anot krepšinio specialisto, sunku vertinti: „Jeigu sakysime, dabar gerai stiprūs varžovai, vėliau galbūt teks sakyti atvirkščiai, tad geriau neskirstyti komandų ir sieki aukščiausių tikslų".

Pasak R. Vaičiūno, tai, kad į mūsų miestą suvažiuos B grupės ekipos - Serbija, Prancūzija, Vokietija, Izraelis, Italija ir Latvija - puiku: „Liuks komandos Šiauliams pasitaikė. Suvažiuos ryškios krepšinio žvaigždės, bus į ką pažiūrėti, o ir kaimynams latviams gerai - nereikės toli važiuoti".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antanas Ramanauskas: „Iškart čiupsime jautį už ragų"

Ne paslaptis, kad vienas svarbiausių krepšinio dalyvių - teisėjai, tad Europos krepšinio čempionato burtus pakomentuoti paprašėme ir arbitro Antano Ramanausko.

Oranžinio kamuolio sporto šakos žinovas „Šiaulių naujienoms„ vakar sakė burtus vertinantis teigiamai: „Ir tai, kad lietuviai pateko į stipriausiųjų pogrupį - teigiamas dalykas. Juk norint laimėti teks įveikti visus varžovus. Jau geriau su stipresniais priešininkais susitikti pirmame etape. Tuomet antrame bus kur kas lengviau. Būtų blogiau, jei iš pradžių žaistume su silpnais varžovais, o dabar iškart čiupsime jautį už ragų ir paaiškės, kas yra kas“. Vienas iš geriausių krepšinio teisėjų šalyje Antanas Ramanauskas tiki, jog lietuviai tikrai parklupdys bent vieną iš stipriausių - Turkijos ir Ispanijos - rinktinių.

REKLAMA

Kaip ir visi pašnekovai, taip ir arbitras džiaugiasi, jog Šiauliuose, kur varžysis B grupės komandos, - Serbija, Prancūzija, Vokietija, Izraelis, Italija ir Latvija, bus į ką pažiūrėti: „Manau, kad mūsų mieste žais antro pagal pajėgumą pogrupio komandos, tad galima sakyti, jog Šiauliams pasisekė. To negalėčiau pasakyti apie Klaipėdą, kur žais pačios silpniausios ekipos„. Krepšinio teisėjas prognozuoja, kad į Šiaulius suplūs daug žiūrovų: „Juk čia žais latviai, o gal ir lietuviai braliukus latvius aktyviai palaikys“.

Aušra LAURINKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų