REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsiauginti beveik visiškai išslinkusius plaukus? Tai įmanoma - įrodė namų šeimininkė iš Londono Mary Corrigan, kuri, praradusi 90% plaukų, panašu, išrado vaistus nuo nuplikimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kai 43-jų moteris dėl smarkaus plaukų slinkimo kreipėsi į gydytojus, šie tik nurodė numanomą plaukų slinkimo priežastį - stresas - bei pareiškė jog tai nepagydoma. Buvusi virtuvės šefė ir sveikos mitybos specialistė nusprendė įrodyti priešingai ir sukūrė specialią dietą, kurios pagalba vos po keturių mėnesių atsiaugino dar vešlesnius bei stipresnius plaukus nei turėjo iki tol.

REKLAMA

„Mano plaukai ėmė slinkti prieš keturis metus, kentėjau nuo židininio plaukų slinkimo. Plaukai tiesiog išslinko kuokštais. Mano raudoni, ilgi, stori, banguoti plaukai buvo tikras pasididžiavimas, todėl buvo itin skaudu stebėti kaip juos prarandu“, - atvirauja Corrigan.

Antakių praradimas buvo paskutinis lašas ir trijų vaikų mama nusprendė gelbėti savo grožį pati. Ji atrado feritino,baltymo, padedančio organizme išsaugoti geležį,   svarbą sveikam plauko folikului: „Jei organizme per mažai geležies, t.y. mažiau nei 40mg, tai gali sąlygoti plaukų slinkimą. Daugelis medikų mano jog plauko folikului normaliai funkcionuoti reikia net 80mg šios medžiagos. Po tyrimo sužinojau jog mano kraujyje jos tik 19mg“.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš:

Po:

Niekur negalėdama surasti „geležies dietos“, skirtos būtent plaukams atsiauginti, Corrigan beliko ją sukurti pačiai ir jau po mėnesio britė džiaugėsi maloniai stebinančiais rezultatais.

Pasak Mary, vidutiniškai moteris su maistu kasdien turi gauti apie 15mg geležies.

Įprastas Mary Corrigan meniu atrodo maždaug taip: dribsniai su vitaminais ir apelsinų sultys pusryčiams, pilno grūdo duonos sumuštinis su kumpiu ir salotos priešpiečiams, vakarienei - moliuskai ir Paella su jūros gėrybėmis arba mėsainis su elniena ir salotos iš rėžiukų, kopūstų, paprikų, pomidorų ir moliūgo sėklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų