REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lance'as Armstrongas, jau kitą savaitę startuosiantis paskutiniosiose plento dviračių lenktynėse už JAV ribų, džiaugiasi galimybe dar kartą lankytis Australijoje ir ta proga komentuoja keletą dviračių sporto aktualijų, liečiančių ir jį patį – praneša „Sydney Morning Herald“.

REKLAMA
REKLAMA

Palietus jautrias ir aktualias dviračių sporto problemas, kaip antai licencijų dalybų, dopingo, radijo ryšio naudojimo ir kt., L. Armstrongas pastebėjo, kad šioms temoms aptarti prireiktų daug daug alaus.

REKLAMA

„Tai labai labai ilgas pokalbis, kurio metu būtų išgerta daug daug alaus. Bet šiuo metu tai labai aktualu. Kitos sporto šakos sugebėjo nesureikšminti arba spręsti savo problemas už uždarų durų. [...] Mūsų [sporto] problemos dažniausiai svarstomos viešai ir daugelis žmonių pasisako spaudoje. Tokiu keliu mes niekur nenueisime. Todėl žmonės atpirkimo ožiu laiko UCI. Aš pavadinčiau tai visiška komandos ar dviratininkų solidarumo ir vienybės stoka“.– kalbėjo žmogus, 7-kart laimėjęs prestižiškiausias pasaulio lenktynes – „Tour de France“.

REKLAMA
REKLAMA

Į aukštus postus nesitaiko

Kadaise įvardintas kaip vienas iš galimų kandidatų į UCI prezidento postą, L. Armstrongas patikino, kad ateityje nesiruošia užimti svarbių pareigų.

„Galvoju dirbti ta pačia kryptimi. Gal atidarysiu dviračių parduotuvę, gal dirbsiu komandoje arba sporte, susijusiame su dviračiais (triatlonas ar MTB), dar man patinka labdaros maratonai. Tai bus mano veiklos pratęsimas“.– pasakojo L. Armstrongas „Sydney Morning Herald“.

Nebenustebins (?)

Tiesa, dėl kairiojo kelio diskomforto L. Armstrongui teko atšaukti planuotas triatlono varžybas Havajuose ir Naujoje Zelandijoje, kuriomis legendinis dviratininkas būtų nustebinęs daugelį gerbėjų visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniai startai

Bet dviračio treniruočių jis neatsisakė, kaip ir dalyvavimo lenktynėse Australijoje: „Cancer Council Classic/Adelaide“ (sausio 16 d.) ir „Santos Tour Down Under“ (sausio 18-23 d.).

Prisimindamas 2009-ųjų sugrįžimą į „Tour Down Under“ lenktynes Australijoje, Lance'as Armstrongas sakė: „Tai buvo ypatingas sugrįžimas. Tokio grandiozinio sutikimo net negalėjau įsivaizduoti. Bus nepaprastas jausmas dalyvauti šiose lenktynėse paskutinį kartą. Man beveik 40 metų, artinasi mano karjeros pabaiga. Dviračių sportas man buvo kažkas ypatingo. Bet nuo šiol minu dviratį dėl malonumo. Tam, kad palaikyčiau formą“.

REKLAMA

Neigiamoms emocijoms – nepasiduoda

Paklaustas, ar Floydo Landiso kaltinimai dopingo vartojimu, mesti Lance'ui Armstrongui kaip ir daugumai kitų buvusių „US Postal“ komandos narių, kažkiek pakeitė jo gyvenimą, šis atsakė, kad nepasiduoda neigiamoms emocijoms.

„Neįsileidžiu to į širdį“.– atsakė dviratininkas.– „Turiu pasirūpinti savo 5 vaikais, privalau prižiūrėti „Livestrong“ kampaniją. Be to, teoriškai tebeturiu dar vieną darbą – kasdienes dviračio treniruotes. Tai neturi nieko bendro su mano kasdienybe“.

REKLAMA

Taigi, L. Armstrongas ir toliau važinėja dviračiu bei tęsia kovos prieš vėžį kampaniją. Jis aplankė JAV karius Irake ir Afganistane. O jeigu kas nors nepasikeis, tai dalyvaus ir lenktynėse „Tour of California“ ar „Quiznos Pro Challenge“.

Susiję tekstai:

R. McEwenas Australijos ekipą iškeitė į „RadioShack“

Už kilnią idėją L. Armstrongo komanda sumokėjo savo kainą

Fiasko „Tour de France“ nesumažino L. Armstrongo populiarumo

L. Leipheimeris: Lance'as dar nustebins.../a>

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų