REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apskrities skyrius kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame šeši organizuotos grupės nariai kaltinami sukčiavimu ir beveik 300 tūkstančių litų mokėtinų pelno ir pridėtinės vertės mokesčių pasisavinimu. Baigtoje baudžiamojoje byloje kaltinimai sukčiavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir kitais finansiniais nusikaltimai pareikšti ir juridiniam asmeniui – laivų statybos ir remonto darbų uždarajai akcinei bendrovei „G“.

REKLAMA
REKLAMA

Išaiškinta, kad organizuotą grupę subūręs bendrovės „G“ direktorius S. S. kartu su bendrininkais – tos pačios bendrovės vyriausiąja buhaltere J. V. ir įmonėje nedirbančiais I. M., R. R., M. B. ir V. N., imitavo prekių ir paslaugų pirkimą bei apmokėjimą kelioms jokios veiklos nevykdančioms bendrovėms. Buhalterinės apskaitos dokumentuose užfiksuota, kad bendrovei „G“ laivų statybos ir remonto darbus kaip subrangovai padeda atlikti uostamiestyje registruotos, tačiau jokios veiklos nevykdančios bendrovės. Dažniausiai PVM sąskaitos faktūros buvo klastojamos įrašant melagingus duomenis apie neva suteiktas paslaugas ar prekių pirkimą. Suklastotos PVM sąskaitos faktūros būdavo įtrauktos į laivų statybos ir remonto darbus atliekančios bendrovės apskaitą. Atliekant tyrimą surinkti duomenys, kad visus laivų statybos ir remonto darbus atlikdavo pati kaltinamąja tapusi bendrovė.

REKLAMA

Organizuotos grupės kaltę patvirtino ir faktas, kad FNTT Klaipėdos apskrities tyrėjai kratų metu bendrovės „G“ patalpose su įkalčiais sulaikė bendrovės vadovą S. S, atsiskaitantį su jokios veiklos nevykdančiomis bendrovėmis. Direktoriaus kabinete aptikta 98 520 litų. Šie pinigai buvo grąžinti po imituoto atsiskaitymo su fiktyvia bendrove, tariamu subrangovu, neva atlikusiu paslaugas laivų statybos ir remonto bendrovei „G“. Iš tiesų per tiriamąjį laikotarpį tokiu būdu bendrovei sugrąžinti ir pasisavinti beveik 1 milijonas litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu paskaičiuota, kad S. S. vadovaujama organizuota grupė per kelerius metus iš viso nesumokėjo 285 962 litų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių. Nusikalstamomis veikomis padarytą žalą valstybei kaltinamoji bendrovė savanoriškai atlygino.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. Šešiems kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų, o juridiniam asmeniui – piniginė bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų