REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vystomojo bendradarbiavimo projektai prisideda prie teigiamo Lietuvos įvaizdžio kūrimo, teigia užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienais ar kitais keliais jūs pristatote Lietuvą ir atstovaujate jai, kuriate teigiamą Lietuvos paveikslą kitose valstybėse“, – sakė A. Ažubalis pirmadienį Užsienio reikalų ministerijoje surengtame vystomojo bendradarbiavimo projektų vykdytojų susitikime.

REKLAMA

Anot Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, šiais metais iš vystomojo bendradarbiavimo programos lėšų buvo finansuoti 47 vystomojo bendradarbiavimo projektai Afganistano Goro provincijoje, Baltarusijoje, Gruzijoje, Moldovoje, Ukrainoje ir Palestinoje, informavimo apie vystomąjį bendradarbiavimą projektai – ir Lietuvoje.

Vystomojo bendradarbiavimo programai šiemet buvo skirta 6 mln. litų. Beveik 70 proc. visų projektų įgyvendino Lietuvos nevyriausybinis sektorius.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ažubalis paminėjo kelis šalių partnerių itin palankiai vertinamus Lietuvos įgyvendintus projektus Afganistane ir Gruzijoje.

Per pastaruosius kelerius metus trijuose Afganistano Goro provincijos kaimuose buvo pastatytos mažosios hidroelektrinės, kurios elektra aprūpina beveik 700 namų. Čagčarane atidaryta pirmoji viešoji biblioteka, kuriai buvo nupirkta daugiau nei 3 tūkst. knygų. Atokiausiuose provincijos kaimuose buvo pastatyta 19 mokyklų.

Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla kartu su Kaukazo universiteto dėstytojais parengė Moterų verslumo skatinimo programą, pagal kurią buvo apmokytos Gruzijos moterys verslininkės, kurios dabar pačios plačiai perduoda įgytą patirtį ir moko vietos moteris verslumo. Gruzijos Chašurio rajone buvo rekonstruota rajono biblioteka.

Ministras pakvietė siūlyti idėjas, kam ir kaip kitais metais suteikti paramą Lietuvos Vyriausybės numatytose prioritetinėse šalyse. Pasak jo, taip pat bus tobulinama vystomojo bendradarbiavimo programos teisinė bazė siekiant, kad ji taptų efektyvesnė, paprastesnė ir skaidresnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų