REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drauge su žiema atėjo adventas– rimties ir pasninkavimo laikotarpis. Tai metas, kai daugiau laiko praleidžiame namie, apmąstome nuveiktus darbus.

REKLAMA
REKLAMA

Vegetariški barštukai

„Ausytėms": 1 stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai vandens, 100 g džiovintų grybų, 1 svogūnas, 20 g sviesto, druskos, muskatų.

Sriubai: 3 burokėliai, 1 morka, 1 svogūnas, 2 kubeliai grybų sultinio, 1,5 l vandens, 4 laurų lapai.

Iš miltų kiaušinių ir vandens paruoškite tešlą ir iškočiokite ploną lakštą. Susmulkintą svogūną pakepkite su sviestu, sudėkite išvirtus ir susmulkintus grybus, įberkite prieskonių. Po arbatinį šaukštelį atvėsusio įdaro dėkite ant tešlos lakšto ir formuokite ,,ausytes“.

REKLAMA

Sriubai į verdantį vandenį sudėkite sutarkuotus burokėlius, morką, supjaustytą svogūną. Įdėkite sultinio kubelius bei laurų lapus. Tada sumeskite ,,ausytes“ ir virkite apie 10 min.

Silkės apkepas su raugintais kopūstais

10 sūdytų silkių, 8 virtos bulvės, 0,5 l raugintų kopūstų, 2 svogūnai, 5 džiovinti grybai, 1 stiklinė grietinės, truputis druskos, cukraus, aliejaus.

Susmulkintus svogūnus apkepkite su aliejumi. Į puodą sudėkite kopūstus, svogūnus, grybus, įberkite druskos, cukraus, įpilkite truputį vandens ir troškinkite. Skardą gausiai patepkite aliejumi, sudėkite supjaustytas bulves, ant jų– kopūstus, išvalytas ir į ritinėlius susuktas silkes, užpilkite grietinės ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.

REKLAMA
REKLAMA

Virtų bulvių plokštainis su įdaru

12 virtų bulvių, 0,5 stiklinės pieno, 1 kiaušinis, 10 šaukštų miltų, truputis druskos, aliejaus, sviesto.

Įdarui: 450 g keptų grybų, 2 stiklinės grikių kruopų, druskos, pipirų, aliejaus.

Iš virtų bulvių ir pieno paruoškite košę. Į ją įmuškite kiaušinį ir maišydami suberkite miltus. Į aliejumi pateptą skardą sudėkite 3/5 bulvių masės. Formos šonuose suformuokite aukštesnius kraštus.

Įdarui išvirkite grikių košę. Ją pakepkite su jau iškeptais grybais, įberkite prieskonių ir sudėkite ant bulvių. Ant viršaus uždėkite likusią bulvių masę. Plokštainį kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min. Išėmę iš orkaitės viršų patepkite sviestu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Silkė su spanguolėmis ir riešutais

500 g silkių filė, 2 morkos, 2 svogūnai, 1 stiklinė aštraus pomidorų padažo, 1 šaukštas džiovintų spanguolių, 2 šaukštai sukapotų riešutų, truputis aliejaus.

Svogūnus supjaustykite, morkas sutarkuokite ir viską apkepkite aliejuje. Supilkite pomidorų padažą, suberkite spanguoles ir patroškinkite. Baigdami troškinti pabarstykite riešutais. Kai atauš, sluoksniais sumaišykite su silke.

Žuvų kotletai

600 g jūrų žuvų filė, 1 kubelis žuvies sultinio, 2 svogūnai, 1 morka, truputis svogūnų laiškų, 1 bandelė, 10 pievagrybių, 2 kiaušiniai, truputis druskos, pipirų, džiūvėsėlių, aliejaus.

Nuskustą ir nuplautą morką dėkite į 1,5 l vandens, užvirinkite, įdėkite kubelį žuvies sultinio ir virkite 10 min. Tada įdėkite žuvų filė ir 1 svogūną. Po 10 min. išimkite svogūną, o dar po 10 min.– žuvį. Gerai nuvarvinkite. Žuvį sutrinkite šakute, sumaišykite su smulkiai supjaustytais pievagrybiais ir svogūnu, įdėkite išmirkytą, gerai nuspaustą bandelę, supjaustytų svogūno laiškų, įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, paskaninkite druska, pipirais. Iš šios masės formuokite vidutinio dydžio kotletus, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų