REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais, patiekiamas su šafrano padažu ir kietuoju sūriu apkeptais pievagrybiais.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:


  • Pusė kiaušinio

  • 140 gr lašišų filė be odos

  • 80 gr sterkų filė


Paruošimas:

Padažas:


  • Šafranas – 0,01g

  • Grietinėlė – 50g

  • Citrina – 1vnt.

  • Druska, pipirai


Įdaryti pievagrybiai:

REKLAMA

  • Pievagrybiai – 5vnt.

  • Grietinėlė – 20g

  • Sūdyta lašiša – 40g

  • Kietasis sūris – 20g


Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė sutrinkite elektriniu maišytuvu, įdėkite išplaktą pusę kiaušinio, piene pamirkytą batoną be plutelės, supilkite grietinėlę ir vėl sutrinkite. Įberkite druskos, pipirų ir žuvų prieskonių. Sterkų masę įdėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant lašišų filė. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 7-12 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Paruoškite padažą:

Vandenyje ištirpinkite šafraną, įpilkite grietinėlės, užvirinkite, įspauskite citrinų sulčių, įberkite druskos ir pipirų.

Pagaminkite pievagrybius:

Nuplaukite, nulupkite galvutes ir nupjaukite kotelius. Į išplaktą grietinėlę įdėkite smulkiai sukapotas sūdytas lašišas, įtarkuokite kietojo sūrio, išmaišykite ir šia mase įdarykite pievagrybių galvutes. Ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Pievagrybius kepkite orkaitėje 10-15 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų