REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visai nesvarbu, kaip smarkiai jums būtų nusibodę Kalėdų dainos, skambančios prekybos centruose nuo lapkričio vidurio: kuo arčiau didžiausios metų šventės, tuo įnirtingiau ieškote tinkamos muzikos Šv. Kalėdoms. Sutapimas ar ne, tačiau kasmet didžiosios dalies lietuvaičių namuose skamba tos pačios – legendinės ir nepamirštamos – kalėdinės dainos.

REKLAMA
REKLAMA

„Jingle Bells“ – pati populiariausia visų laikų kalėdinė daina. Jos atitikmenį sava kalba turi kone visos pasaulio tautos, daina daugybę kartų perdainuota, skirtingai aranžuota, naudota ir filmuose, ir animaciniuose filmukuose. Ir vis dėlto vos pakvimpa eglėmis, imbieriniais sausainiais ir mandarinais, tuoj nejučia imame niūniuoti „Jingle Bells, Jingle Bells...“. Šią dainą dar 1822 metais parašė Jamesas Lordas Pierpontas. Tiesa, pirminis dainos pavadinimas buvo „One Horse Open Sleigh“.

REKLAMA

„Silent Night“, lietuviškai dar vadinama „Tyli naktis“. Tai kalėdinė giesmė, užkariavusi ne tik bažnyčių erdves, bet ir populiariosios muzikos sceną. Ją perdainavę bent kartą yra visi žymiausi atlikėjai. Žemiau esančiame vaizdo įraše ją atlieka Beyonce, privertusi klykti iš džiaugsmo minią gerbėjų.

„All I Want For Christmas Is You“ – jau ilgamete tradicija tapusi kalėdinė daina. Kartą sukurta Mariah Carey, šiandien ji tapusi nebe šios atlikėjos, o viso pasaulio nuosavybe. Nuo prekybos centrų iki radijo stočių – artėjant Šv. Kalėdoms šią dainą nori nenori prisimena visi.

REKLAMA
REKLAMA

„Last Christmas“ – daina, parašyta dueto „Wham!“ 1984-aisiais. Įgavusi antrąjį kvėpavimą prieš šešerius-septynerius metus, ne kartą keikta muzikos gurmanų, daina ir vėl atgyja prieš pat Šv. Kalėdas. Ir nesvarbu, kas ją bedainuotų, „Last Christams“ dar ilgai bus privalomų kalėdinių dainų sąraše.

„Happy Xmas“ – Johno Lennono kūrinys. Nors 1971 metais ši daina buvo parašyta kaip protestas prieš Vietnamo karą, ji tapo tikrų tikriausiu kalėdiniu kūriniu ir daugybę kartų yra įtraukta į kalėdinių dainų rinkinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Driving Home For Christams“ – Chris Rea sukurta daina. Šis kūrinys tapęs tikru Kalėdų simboliu. Ne vienas šios dainos klausosi automobiliuose, kai snieguotais keliais skuba į gimtus kraštus, kur laukia susirinkę visi artimieji.

„White Christmas“ – Irvingo Berlino daina, parašyta prieš 70 metų. Daugelis ją vadina senamadiška ir nepopuliaria, tačiau iš tiesų šis kūrinys primena apie pačias tikriausias, kokios tik gali būti, Kalėdas: baltas, snieguotas, su besišypsančiais ir niekur neskubančiais žmonėmis aplink.

REKLAMA

„Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!“ – 1945 metais tekstų kūrėjo Sammy Cahn ir kompozitoriaus Jule Styne sukurta daina. Bene keisčiausias faktas tas, kad ši daina gimė Kalifornijoje būtent tą dieną, kai buvo užfiksuota viena karščiausių dienų valstijos istorijoje. Ir vis dėlto, tesninga, kad Kalėdos būtų baltos.

„Santa Claus Is Comming To Town“ – 1934 metais parašyta daina. Po pristatymo radijuje jau kitą dieną šios dainos buvo parduota keli šimtai tūkstančių kopijų, o iki šiol šią, kelių dešimčių metų senumo dainą, noriai atlieka ne viena pasaulinio garso žvaigždė.

„Where Are You Christmas“ – bene šviežiausia, tik 2000-aisiais sukurta daina. Šią dainą Jamesas Horneris ir Willas Jenningsas sukūrė specialiai legendiniam filmui „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų