REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažniausiai vieni besirūpindami savo išvaizda renkasi dietą, kiti – sportą, o daugeliui tenka derinti ir viena, ir kita. Ir visa tai dėl vieno tikslo – išsvajotojo standarto, grožio, kurį įkvepia žurnalų viršeliai, kino ekranai ar mados industrijos nustatyti rėmai. Tačiau sutikime, jog kartais laikantis įvairiausių dietų atsisakyti tam tikrų mitybos įpročių yra be galo sunku. Argi nebūtų nuostabu, jei atsikratyti nereikalingų kilogramų būtų galima valgant tai, kas saldu ir riebu? Taigi, jei priklausote tų kategorijai, kurie kruopščiai skaičiuoja kalorijas, tačiau be saldumynų negali išgyventi nei dienos, pristatome itin viliojančią dietą – Šokolado dietą. Pasirodo, tam, kad galėtum džiaugtis dailiomis kūno linijomis, nereikia skaičiuoti 2 ar 10 šokolado gabalėlį jau suvalgei!

REKLAMA
REKLAMA

Šokolado dietą pristato Sally Ann Voak, kuri pažada, jog jos laikydamiesi, per dvi savaites neteksite iki 6 kilogramų. Šios dietos esmė – valgyti mažai kaloringą maistą ir į savo valgiaraštį įtraukti taip pamėgtą šokoladą. Pačią pirmą savaitę smaguriams gali būti sunku, nes per ją griežtai draudžiama suvalgyti bent vieną šokolado gabalėlį. Tačiau jai pasibaigus, šiuo desertu galėsite mėgautis kiekvieną dieną!

REKLAMA

Pradėjus laikytis šios dietos, pirmosiomis jos dienomis rekomenduojama suvartoti 1000 kalorijų per dieną. Antrą savaitę kasdien galėsite suvartoti 1200 – 1300 kalorijas. Vyrams leidžiama kiekvieną dieną suvartoti po 300 papildomų kalorijų. Pasak Sally Ann Voak rekomenduojama suvartojamų kalorijų paros norma turėtų paskirstyti taip: pusryčiams 205 kalorijos, dviems užkandžiams po 300 kalorijų ir pietums 400 kalorijų. Po pirmosios savaitės į dienos racioną kiekvieną dieną leidžiama įtraukti ir šokoladą. Jo rekomenduojama suvalgyti 50 – 300 kalorijų per dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Laikantis šios dietos galimi produktai yra grybai, šparagai, brokoliai, paprika, špinatai ar pomidorai. Taip pat patariama kavą pakeisti nesaldinta žolelių arbata arba stikline šviežio pieno. Be to, turėkite omenyje, kad ši, kaip ir kiekviena kita dieta, neapsieis ir be fizinio krūvio. Bent 20 minučių kasdien pasivaikščiokite, paplaukiokite ar porą kartų per savaitę užsiimkite joga. Tai padės pasiekti geresnį rezultatą!

Dietos pliusai:

Šokoladas – puikus antidepresantas. Jame esantis laimės hormonas seratoninas nustumia blogą nuotaiką į šalį ir padeda pasijusti geriau.

• Nustatyta, kad šokolade (ypač juodajame) esančios tam tikros medžiagos padeda sumažinti riziką širdies ligų susirgimams bei mažina kraujo spaudimą.

• Šokoladas – puikus antioksidantas, kuris padeda pristabdyti senėjimą ir sustiprinti imunitetą.

• Šokoladas per trumpą laiką padeda atstatyti prarastą energiją ir pasijusti gyvybingiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dietos minusai:

• Itin mažo kaloringumo dieta labiau primena badavimą, o ne subalansuotą dietą. Jai nepritaria dauguma dietologų, nes ji neaprūpina organizmo būtiniausiomis medžiagomis.

• Šokoladinė dieta gali pakenkti kepenims.

• Nesame garantuoti, jog atlaikę šią drastiškai saldžią dietą mes galėsime pasigirti nepablogėjusia sveikata, nebūsime išsekę ir jausimės iš tiesų gerai. Neaprūpindami organizmo reikalingomis medžiagomis, mes kenkiame savo sveikatai. Todėl ar tokia yra geros išvaizdos kaina? Tad gal geriau nesistengti, kad šokoladas taptų mitybos pagrindu, o tiesiog pasimėgauti keliais jo gabalėliais vietoj deserto?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų