REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trapi Kalėdų tešla

Kalėdiniai sausainiai ir kai kurie pyragai kepami iš kietos arba minkštos trapios tešlos. Trapi tešla ruošiama vėsioje, maždaug 15-17ºC temperatūros patalpoje. Trapumą šiai tešlai suteikia riebalai. Kuo jų daugiau, tuo kepinys trapesnis. Tam, kad trapios tešlos gaminiai būtų patvaresni, naudojami kiaušiniai. Trapiausia tešla būna su virtų kiaušinių tryniais.

REKLAMA
REKLAMA

Ši tešla turi daugybę rūšių ir porūšių. Ji gali būti kieta ir minkšta. Kieta trapi tešla yra kočiojama, o minkšta – supilama į formą ir kepama. Gaminant trapią tešlą produktai yra sumaišomi, užminkoma tešla, ji atšaldoma, formuojami ir kepami gaminiai. Maišant tam tikros rūšies trapią tešlą dalį miltų galima keisti krakmolu, maltais riešutais, kokosų drožlėmis ir pan.

Trapiai tešlai svarbu persijoti miltus, kad tešla būtų puresnė ir trapesnė. Išminkytą trapią tešlą būtina atšaldyti ir tik po to kočioti norimo storio lakštais ant miltais pabarstytos lentos. Suformuotus gaminius patariama subadyti, kad jie nesideformuotų, ir kepti 200-220ºC temperatūroje apie 10-15 min. Iškepusius gaminius iš formų reikia išimti dar karštus, nes atvėsę jie prilimpa prie skardos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų