REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei jaučiate, jog gyvenime trūksta adrenalino, išbandykite nervus keliaudami. Ir nebūtinai kopdami į aukščiausius kalnus, bet ir lankydamiesi vietose, kur per nugarą nejučia pradeda bėgioti šiurpuliukai.

REKLAMA
REKLAMA

Tęsiame baisiausių pasaulio vietų sąrašą.  Pirmoji straipsnio dalis – čia.

Magiškasis Sonoros turgus

Meksiko miestas, Meksika

Vien tik atsidūręs čia, nejučia pradedi tikėti magija bei burtais. Ir ne veltui – milžiniškoje turgaus teritorijoje pilna daiktų, skirtų būtent šiems „užsiėmimams“. Nežinote, ką daryti su čia įsigytomis prekėmis? Ne bėda – jums bus parduotos magijos knygos, parašytos dar Viduramžiais. Ir nenuostabu – vargu ar šiuolaikinis žmogus lengvai supras kam skirtas driežų kraujas, džiovinti paukščiai ar iguanos. Čia dirba ir pačios raganos, išburiančios ateitį ar apkerinčios nedorėlį neištikimą vyrą už visai nedidelį mokestį.

REKLAMA

Pamišėlių bokštas

Austrija

Prieš kelis šimtmečius šiame pastate buvo įrengtas beprotnamis, tačiau dabar čia lankytojus kviečia patologijos muziejus, savo eksponatais galintis jei ne įvaryti šoką, bet tikrai sutrikdyti virškinimą (o kaip jaustumėtės išvydęs žmogaus genitalijas, sumaitotas apsigimimo ar lytinių ligų?). Tarp eksponatų – raudonmedžio ginekologinė kėdė bei mumifikuotos neišgydytų beprotnamio „svečių“ galvos.

REKLAMA
REKLAMA

Pripetė

Ukraina

Po 1986-ųjų balandžio 27-osios Černobylio avarijos, Pripetę paliko daugiau nei 47 000 žmonių. Nuo tada čia tiesiog sustojo laikas ir mieste ėmė šeimininkauti vaiduokliai. Drąsieji, nesibaiminantys vis dar esančios radiacijos, atklysta čia pasivaikščioti po apleistus pastatus. Išvykdami žmonės paliko visus daiktus, mat jiems buvo pasakyta, kad evakuacija yra laikina, o pastatus iki grįžimo saugos policija. Šiandien pastatai ištuštėjo – per daugiau nei 20 metų daug ką išsinešė vagys, tačiau keisto vaiduokliško nejaukumo mieste atsikratyti sunku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyvačių sala

Brazilija

Jei žiūrėsite į šią salą iš toli, jus pakerės jos balti paplūdimiai, palmės, mėlynas dangus ir tikrai nuspręsite, jog praleisti čia savaitėlę kitą jums būtų į sveikatą. Tačiau to daryti tikrai nepatariama, nes čia neišbūtumėte nei dienos. Sala – visiškai pateisina savo pavadinimą - joje gyvena vienos mirtingiausių pasaulio gyvačių. Ir išvengti nuodingųjų gyvių nepasiseks. Mokslininkai paskaičiavo jog kvadratiniame salos metre knibžda nuo vienos iki penkių gyvačių!

Mirties slėnis

Kamčiatka, Rusija

Į Kamčiatką turistai būriais neplūsta, tačiau jei jau sykį čia atsidūrėte, prisiminkite: Kronosky regione yra Mirties slėnis. Kodėl mirties? Dėl iš požemių sklindančių dujų čia nuolat miršta žvėrys. Toks pats likimas ištiktų ir per ilgai čia užsibuvusius žmones. Pasaulyje yra keletas panašių vietų, tačiau mirtinas dujų „kokteilis“ Kamčiatkoje – vienas pavojingiausių. Pasak mokslininkų jis sukelia pirmiausia paralyžių, tad paveiktas padaras jaučia artėjančią mirtį, tačiau negali pajudėti.

turist.ru fotografijos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų