REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kone kiekvienos mūsų veidą prieš menstruacinio ciklo pradžią nusėja artėjančius organizmo įvykius žadantys, tačiau veido nepuošiantys spuogeliai. „Hormonai“, – sakome mes, kruopščiai slėpdamos iššokėlius maskuojamosiomis priemonėmis. Ir patyliukais stebimės, kodėl jų, nelabųjų, iškyla vis tose pačiose vietose, o kovoti su jais bejėgiai net patys geriausi losjonai ir dezinfekuojamieji kremai.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis Rytų medicina, bet kokia odos problema byloja apie sveikatos sutrikimus. Vieta, kurioje iškyla spuogų, parodo, koks organas nesveikuoja, kokių mitybos ir gyvenimo būdo klaidų darome.

REKLAMA

Kakta

Jei spuogų iškyla arčiau plaukų augimo linijos, galite turėti problemų dėl tulžies pūslės. Spuogelis virš antakio rodo, kad sudirgintas žarnynas nesugeba susidoroti su jam užkrauta našta.

Jūsų mitybos racione vyrauja saldumynai, raudona mėsa, riebalinės kilmės riebalai, koncentruotos vaisių sultys ir gazuoti gaivieji gėrimai. Jei bėrimų daug, galbūt piktnaudžiaujate medikamentais (nuo tablečių, slopinančių galvos skausmą, iki hormoninių kontraceptinių piliulių ar paprasčiausių vitaminų). Jūsų organizmas nesugeba sudeginti riebalų pertekliaus ir pašalinti toksinų – štai jie ir bando lįsti lauk per odą.

REKLAMA
REKLAMA

Ką daryti

Atsisakykite saldainių, šokolado, kepinių, gaiviųjų gėrimų ir kokakolos. Gerkite kuo daugiau negazuoto mineralinio vandens, tik natūralių šviežiai spaustų vaisių sulčių, perpus atskiestų virintu vandeniu. Papildykite racioną šlakus valančiais produktais: valgykite daugiau keptų obuolių, troškintų kopūstų. Pasitarkite su ginekologu – gal vertėtų pakeisti vartojamas kontraceptines tabletes kitomis, kurių sudėtyje yra mažiau hormonų.

Tarpuakis

Kepenys perkrautos ir blogai valo kraują.

Ką darote netinkamai

Piktnaudžiaujate baltyminiais produktais: mėsa, pienu, sūriu, jogurtais ir varške; mėgstate keptą ir troškintą maistą. O dar varžote savo emocijas, todėl skendite chroniškoje įtampoje, kuri ir prasiveržia spuogeliais tarp surauktų antakių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką daryti

Keiskite maisto gaminimo įpročius: mėgstamus patiekalus ruoškite orkaitėje arba ant grotelių. Keptuvėje kepkite itin retai ir naudokite tik alyvų aliejų, nes įkaitinamas jis neišskiria kepenims kenkiančių laisvųjų radikalų. Kartą per savaitę verta pasidaryti iškrovos dieną: obuolių (1,5 kg obuolių per dieną) arba vynuogių (1 kg besėklių vynuogių per dieną). Pabandykite vieną mėnesį išsiversti be pieno produktų. Ir raskite galimybę iškrauti susikaupusias neigiamas emocijas. Tik ne ant artimųjų – tinkamesnis gūdus ir tuščias miškas arba intensyvios sporto treniruotės.

REKLAMA

Paakių zona

Virš skruostikaulio įsikūręs spuogelis rodo itin svarbių endokrininių liaukų, inkstų ir antinksčių problemas.

Ką darote netinkamai

Mažai miegate, labai pavargstate ir nuolat jaučiate įtampą. Jūsų dietai trūksta kone visų būtinų maistinių medžiagų.

Ką daryti

Veltui nešvaistykite energijos – laikas pristabdyti tokį aktyvumą, bent trumpam pamiršti ambicijas ir gerai pailsėti. Stebėkite vandens telkinių paviršių arba pasivaikščiokite po mišką. Jūsų sveikatą ir gerą nuotaiką padės palaikyti vaisiai ir daržovės, kuriuose gausu vitamino C (kiviai, bruknės, greipfrutai, raudonosios paprikos), ir sveika bei reguliari mityba. Gaminkite tik mėgstamus patiekalus. Turėkite omenyje – dabar tikrai negalite laikytis dietų ir lieknėti!

REKLAMA

Skruostai

Spuogai ant skruostų, krūtinės ir tarp menčių byloja apie plaučių problemas. Kinų medikų manymu, būtent plaučiuose kaupiasi neradusi išėjimo, nesubalansuota, sunki ir klampi energija.

Ką darote netinkamai

Valgote daug saldumynų ir pieno produktų, nevartojate vaisių ir daržovių. Galbūt rūkote ar bendraujate su rūkančiaisiais. Jums trūksta gryno oro, fizinio aktyvumo, pramogų, vidinės ugnies. Jaučiatės vieniša ir nereikalinga: ne veltui jautriai išgyvenančių vienatvę paauglių krūtinė ir nugara būna nusėta spuogais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką daryti

Vartokite pieno produktus ne dažniau nei dukart per savaitę, gaminkite daržovių troškinius, avižinę ir ruginę košes, virkite laukinius ryžius. Saldumynus pakeiskite razinomis ir kitais džiovintais vaisiais. Venkite nikotino. Stenkitės kasdien pasivaikščioti gryname ore, lankykitės teatre ir kine. O jei maloniai praleisite laisvalaikį su draugais, visos jūsų problemos liks toli praeityje, plaučiai įkvėps gryno oro ir oda nušvis.

Nosis

Nosies zonoje kylantys spuogeliai praneša apie nedidelius širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimus.

REKLAMA

Ką darote netinkamai

Nesubalansuotas racionas širdžiai neteikia ganėtinai baltymų ir B grupės vitaminų. Gyvenate pernelyg pasyviai, mažai judate, dažnai rūpinatės, baiminatės, tad jūsų oda kenčia nuo prastos kraujotakos ir maistinių medžiagų trūkumo.

Ką daryti

Būtina valgyti daugiau mėsos, žuvies, žalių vaisių ir daržovių, įvairių grūdinių kultūrų. Bent pusę valandos per dieną skirkite sportui ar bent rytinei mankštai. Širdį nudžiugins gudobelių tinktūra, o gerą nuotaiką palaikys karštas šokoladas.

Lūpos ir pečiai

Kenčia visas virškinamasis traktas – nuo stemplės iki storosios žarnos. Gali užkietėti viduriai, kamuoti skrandžio negalavimai ir žarnyno diegliai.

REKLAMA

Ką darote netinkamai

Skendite liūdnuose ir slegiančiuose išgyvenimuose, esate pernelyg jautri ir pažeidžiama. Todėl maistas virškinimo trakte tai užsistovi, tai ima judėti labai greitai, dalis maistingųjų medžiagų įsisavinama, tačiau nepašalinami visi toksinai.

Ką daryti

Įtraukti į mitybos racioną daugiau organizmą valančios ląstelienos, t. y. daržovių ir vaisių, nesudėtinga. Daug sunkiau išsivaduoti nuo visų praeities rūpesčių – užsiauginti storą odą, saugančią nuo išorinio grubumo. Tapkite išmintingu ironišku filosofu, medituokite. Kas vakarą ramiai išgerkite puodelį žaliosios arbatos, kuri atgaivins ir nuskandins nebūtyje visus nereikalingus rūpesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Smakras ir apatinio žandikaulio linija

Greičiausiai sutrikęs lytinės zonos hormonų balansas.

Ką darote netinkamai

Piktnaudžiaujate žaliąja arbata, juoda kava ar alkoholiu. Neišsimiegate, nervinatės, konfliktuojate su reikšmingais jums žmonėmis.

Ką daryti

Jeigu erzina pavieniai spuogeliai, dviem mėnesiams atsisakykite kavos ir stiprios arbatos, miegokite ne mažiau kaip po aštuonias valandas per parą. Jei bėrimas plinta, verta pasitarti su ginekologu – kartais taip pasireiškia kiaušidžių policistozė.

Į ką kreiptis

1. Gydytojas dermatologas paskirs dezinfekuojamųjų losjonų ir kremų. Jei bėrimai itin gausūs, gali tekti vartoti išorinius antibiotikus. Gydytojas parinks tinkamą dietą, patars, kokių vitaminų gerti.

2. Rytų medicinos specialistai siūlo žolelių arbatų, organizmą valančių rinkinių ir atitinkamą dietą. Kartais – akupunktūrą.

3. Ginekologas pasiūlys hormonų balansą atkuriančių kontraceptinių tablečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų