REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu garsios Rusijos muzikos žvaigždės susidūrė su sunkiais sveikatos sutrikimais. Rusų popkaralienės Alos Borisovnos Pugačiovos (61) ir scenos dievaičio Valerijaus Leontjevo (61) sveikata pastarosiomis dienomis ypač suprastėjo. Dėl to dainininkai priversti keisti savo planus, atsisakyti mėgstamo darbo ar net atsisveikinti su scena ir savo gerbėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Nedalyvavo festivalyje Jūrmaloje

Rusijos muzikos scenos primadona A.Pugačiova ilgus metus spindėjo muzikiniame festivalyje “Naujoji banga" Jūrmaloje ir buvo šio renginio mūza. Šiemet muzikos deivė populiariam konkursui paskelbė boikotą.

REKLAMA

Apie tai, kad A.Pugačiova nedalyvaus konkurse žiniasklaidai pranešė jos dukra Kristina Orbakaitė. “Mamai viskas gerai, ji puikiai jaučiasi ir nuostabiai atrodo, bet šiemet į festivalį Jūrmaloje neatvyks", - sakė Kristina.

Sklido kalbos, kad „Naujoji banga“ liko be A. Pugačiovos dėl finansinių nesutarimų su vienu iš renginio organizatorių kompozitoriumi Igoriu Krutoju, su kuriuo dainininkė bendradarbiavo 10 metų. Tačiau, anot kitų šaltinių, muzikos žvaigždė negalėjo dalyvauti festivalyje dėl ypač pablogėjusios sveikatos ir planuojamos operacijos Izraelyje.

REKLAMA
REKLAMA

Laukia operacijos

Praėjusią savaitę rusų spaudoje pasirodė pranešimų apie pablogėjusią A.Pugačiovos sveikatą, jos kelionę į kliniką Izraelyje ir ten planuojamą operaciją. Dainininkė susidūrė su sunkiomis problemomis dėl vestibuliarinio aparato. Be to, muzikos žvaigždei atsirado laikinų regos sutrikimų, ėmė kamuoti širdies skausmai.

A.Pugačiova per gyvenimą atlaikė ne vieną operaciją, turėjo įvairių bėdų - nuo diabeto iki skausmų kojose, tačiau pastaruoju metu rusų estrados žvaigždę labiausiai kankina širdies veiklos sutrikimai. Per paskutiniuosius 2,5 metų jai buvo atliktos dvi operacijos, tačiau problema, deja, grįžo. Dėl streso ir nerimo, kurio dainininkės gyvenime netrūksta, pakilo cukraus kiekis kraujyje, tai sukėlė aterosklerozę. Šie negalavimai - prieš ketverius metus jai atliktų dirbtinio kraujagyslių praplėtimo operacijų pasekmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad elitinėje klinikoje Izraelyje dainininkei bus atliktas širdies kraujagyslių stentavimas. Draugai ir artimieji lėktuvu jau nuskraidino A.Pugačiovą į privačią Izraelio kliniką, priklausančią jos draugui oligarchui Michailui Prochorovui. Jis pats ir sumokės už atlikėjos operaciją. Po procedūros dainininkė reabilituosis Karelijoje arba Dombajuje.

Sveikatos problemos A.Pugačiovą pradėjo kamuoti jau senokai. Ji kentėjo nuo diabeto ir netolygaus spaudimo, problemų kėlė endokrininė sistema, skaudėjo koją. Dar 2006 m. dainininkė kreipėsi į gydytojus, skųsdamasi skausmais krūtinėje. Tuomet gydytojai diagnozavo prastą kraujagyslių praeinamumą.

REKLAMA

V.Leontjevas atsisveikina su scena

Dar viena Rusijos muzikos žvaigždė V.Leontjevas visai neseniai patyrė sunkių sveikatos problemų ir įkandin A.Pugačiovos planuoja baigti dainininko karjerą. 61-erių atlikėjui taip rekomendavo medikai. Jį apniko tiek ligų, kad prireikė net atsisakyti pamėgtos profesijos. Iki metų pabaigos dainininkas planuoja baigti visas gastroles ir tyliai pasitraukti nuo scenos. Per ilgus darbo metus V.Leontjevas sukaupė tiek ligų, kad dabar jam buvo primygtinai rekomenduota pasirūpinti savo sveikata.

„Artistas turi išeiti iš scenos, o ne iššliaužti iš jos ar būti išneštas. Gerbėjai turi prisiminti savo žvaigždę gražią, o ne išvargusią ir ligotą,“- viename interviu yra sakęs V.Leontjevas.

REKLAMA

Jau keletą dešimtmečių jį kamuoja kojos skausmai. Dar jaunystėje dainininkui plyšo dešiniosios kojos meniskas, buvo padarytos kelios operacijos, tačiau jos nepadėjo. Kiekvieną pavasarį ir rudenį jį ima kamuoti didžiuliai skausmai, dėl jų dainininkas nebegali stebinti savo gerbėjų sudėtingais šokių numeriais. Dabar scenoje jis priverstas stovėti kaip įbestas. Koja, deja, - ne vienintelė V.Leontjevo problema. Prieš septynerius metus jam buvo išoperuotas ertminis auglys, atsiradęs dėl per didelių raumenų krūvių.

Persikels į Majamį

Nors pats dainininkas to nepatvirtino, sklinda gandai, kad V.Leontjevas parduoda savo prabangų butą Maskvoje ir ketina visam laikui persikraustyti į savo vilą Majamyje (JAV). 200 kvadratinių metrų, trijų aukštų butą Rusijos sostinėje pats atlikėjas įvertino 7,6 mln. dolerių (20,14 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gandai apie V.Leontjevo išvykimą iš gimtosios šalies pasklido tada, kai muzikos žvaigždė nepasirodė Rusijoje pusantro mėnesio. Tuo metu jis mėgavosi grožio procedūromis Ispanijoje, paskui koncertavo Singapūre, ruošėsi pasirodyti Jūrmaloje.

V.Leontjevas per savo karjerą išleido daugiau nei 30 paprastų ir kompaktinių plokštelių. Dainininko karjerą jis pradėjo būdamas 23-ejų, o sulaukęs 30-ies laimėjo Jaltos popdainų konkursą. 1991 m. pasauliniuose muzikos apdovanojimuose Monte Karle jam įteiktas Auksinio smuiko rakto apdovanojimas, o 1996 m. suteiktas Rusijos liaudies artisto vardas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų