REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos valdžia ignoravo Tarptautinės kosminės stoties projekto dalyvių prašymus pagal galimybes prisidėti prie jos eksploatavimo pasibaigus JAV daugkartinių erdvėlaivių „Space Shuttle“ naudojimui.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės kosminės stoties (TKS) projekte dalyvauja JAV, Rusijos, Japonijos, Kanados ir Europos kosmoso tyrimų agentūros.

REKLAMA

Su prašymais prisidėti prie TKS eksploatavimo į Kiniją kreipėsi visi šio tarptautinio projekto dalyviai. Pasak Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovo Anatolijaus Perminovo, atsakymas iš Kinijos nebuvo gautas, todėl Rusija kurs papildomą kosminių laivų, galinčių skraidinti į kosminę stotį astronautus ir krovinius, rezervą, pranešė naujienų agentūra „Interfax“ .

Paskutinis NASA ervėlaivių skrydis į TKS planuojamas šių metų lapkričio mėnesį. Vėliau JAV astronautus į TKS turėtų skraidinti ne NASA, o privačių JAV bendrovių kuriami kosminiai laivai, nes B. Obamos administracija nutraukė „Space Shuttle“ ervėlaivius turėjusios pakeisti naujos kartos raketos nešėjos „Ares“ ir kosminio laivo „Orion“ kūrimo programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų