REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Žuvo įtariamasis pedofilijos byloje Andrius Ūsas.

Žuvusio vyriškio kūnas rastas sekmadienį apie 16.30, Alytaus rajone, Butrimonių seniūnijoje greta apvirtusio keturračio motociklo. Teigiama, jog išorinių smurto žymių ant kūno nėra.  Manoma, jog A.Ūsas nesuvaldė neseniai įsigyto keturračio, nuvažiavo nuo kelio ir krito nuo 2-3 metrų aukščio šlaito į nedidelį tvenkinuką. Nežinoma, ar jis mirė prigėręs ar nuo sutrenkimų.

REKLAMA
REKLAMA

Greta vyro kūno, gulėjo motociklininko šalmas. Motociklas buvo pusiau paniręs į vandenį su vis dar veikiančiu motoru.

REKLAMA

Tai, kad  negyvas vyriškis yra A. Ūsas, portalui "Balsas.lt" patvirtino Generalinės prokuratūros viešųjų ryšių atstovė Jurgita Barzdžiuvienė.

A.Ūsas buvo vienas iš įtariamųjų pedofilijos byloje dėl Drąsiaus Kedžio dukters tvirkinimo. Pats D. Kedys apkaltintas dviejų žmonių nužudymu slapstėsi, tačiau jo kūnas rastas Kauno rajone.

A. Ūsas visada neigė kaltinimus ir tikino, jog D. Kedys jį persekiojęs dėl pagalbos mergaitės motinai kovojant už dukterį. Vyras buvo ir mergaitės krikštatėvis.

REKLAMA
REKLAMA

Net ir po Drąsiaus Kedžio mirties A .Ūsas nesijautė saugus, kaltino D. Kedžio draugą A. Žilį jam grasinus.

A. Ūsas buvo Pilietinės demokratijos partijos narys, tačiau iš jos pasitraukė teigdamas, jog ji jo negynė nuo kaltinimų pedofilija.

Įvykio vietoje - ir laikinasis generalinis prokuroras

Šiuo metu įvykio vietoje intensyviai dirba policijos pareigūnai, ekspertai.

Į nusikaltimo vietą atvyko aukščiausi Generalinės ir Alytaus prokuratūrų darbuotojai. Ten yra laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip portalui Balsas.lt teigė Kriminalinės policijos biuro vadovas Algirdas Matonis, aukščiausio lygio teisėsaugininkai atsisakė minties vykti į įvykio vietą, „tačiau šią akimirką tarsi kabo ant telefono laidų".

„Alytuje kuo puikiausiai susitvarko vietiniai pareigūnai, tenai nuvykęs ir pats laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas, todėl kai kurie mūsų sutiko darbuotis kabinetuose. Tačiau mes nuolat palaikome ryšį telefonu ir kitomis techninėmis priemonėmis su Alytuje esančiais kolegomis“, - portalui Balsas.lt pareiškė sudėtingas kriminalines bylas narpliojančių pareigūnų grupės viršininkas.

REKLAMA

Lankėsi draugo sodyboje

Vieninteliu įtariamuoju rezonansinėje pedofilijos istorijoje tapusio A. Ūso mirtis iškart apaugo spėlionėmis.

Kas tai – atpildas už galutinai neištirtos tamsiausias paslaptis slepiančios pedofilijos istorijos nuodėmes, D. Kedį ir jo artimuosius palaikančios visuomenės prakeiksmas, tobulai parengta užsakyta žmogžudystė ar paprasčiausias nelaimingas atsitikimas?

Į šį klausimą kol kas dar nelinkę vienareikšmiškai atsakyti Lietuvos teisėsaugininkai.

„Remiantis pirminiais duomenimis, besilankydamas bičiulio sodyboje A. Ūsas sumanė išvažiuoti pasivažinėti keturračiu, ir praėjus kuriam laikui sodybos šeimininką pasiekė žinia, kad A. Ūso keturratis rastas apvirtęs, o šalia jo esančiame vandens telkinyje aptiktas ir pats A. Ūsas. Kol kas negaliu pasakyti, kad ant mirusiojo kūno būtų aptiktos išorinės ar aiškiai matomos smurtinės žymės“, - portalui Balsas.lt teigė Kriminalinės policijos biuro vadovas A. Matonis.

REKLAMA

Džiaugėsi prabangiu gyvenimu

Kaunietis verslininkas A. Ūsas laikinojoje sostinėje pastaruoju metu garsėjo įtakingomis pažintimis ir nevaržomą prabangą mėgęs žmogus. Tačiau žinomi Kauno verslininkai ne kartą minėjo, kad A. Ūsas nebuvo vienas tų, kuris būtų priskirtas elitinių miesto verslininkų sąraše.

Jo namuose apsilankę žmonės portalui Balsas.lt yra pasakoję, jog „A. Ūsas gyvena tarsi moderniai apstatytuose spindinčiuose rūmuose“.

„Prieš keletą mėnesių man yra tekę apsilankyti A. Ūso nuosavame name. Atrodė, kad nei jam, nei jo antrajai sutuoktinei nieko netrūksta šiame gyvenime, tad būtų keista, jei kada nors paaiškėtų, kad jis išties galėjo taip šlykščiai išniekinti mažametę D. Kedžio dukrelę“, - portalui Balsas.lt yra sakiusi žinoma medikė, knygų autorė Filomena Taunytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors dar prieš įsiplieskiant Kauno pedofilijos skandalui, A. Ūsas mėgdavo prisistatinėti kaip Darbo partijos Kauno skyriaus atstovas, tačiau šios partijos senbuviai iš Kauno negalėjo A. Ūso įvardinti kaip aktyvaus partijos nario.

Kurį laiką A. Ūsas naudojosi valstybės paskirta apsauga, po to keletą mėnesių buvo pastebėtas lydimas privačių apsaugininkų, tačiau po D. Kedžio laidotuvių jis buvo atsisakęs jam pasiūlytos apsaugos.

Nespėjo atversti pedofilijos bylos

Gegužės pabaigoje Panevėžio miesto apylinkės mieste taip ir nebuvo atversta Kauno pedofilijos byla, kurioje seksualiniu mergaitės išnaudojimu buvo įtariamas A. Ūsas, kadangi į teismo posėdį dėl ligos neatvyko A. Ūso advokatė L. Kraujutaitienė.

REKLAMA

Verslininkas A. Ūsas – jau ketvirtoji visuomenėje audringai sutiktos vadinamosios Kauno pedofilijos bylos auka.

Praėjusių metų spalio 5 dieną Kaune buvo nužudyti teisėjas Jonas Furmanavičius ir buvusios D. Kedžio gyvenimo draugės, mergaitės motinos Laimutės Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė.

D. Kedžio kūnas buvo rastas balandžio viduryje. Nors oficialiai pripažinta, kad jo mirtis nesmurtinė, tačiau D. Kedžio artimiesiems ir gerbėjams iki šiol atrodo, kad praėjusių metų vasarą žiniasklaidoje apie įtakingus ir galingus pedofilus viešai prabilęs vyriškis buvo tyčia nužudytas pasinaudojus iš anksto suplanuota dviguba žmogžudyste spalio 5-ąją, nes buvo surinkęs duomenų apie šalies pedofilų klaną, į kurį buvo įsipainioję nemažai žinomų ir įtakingų visuomenės atstovų.

REKLAMA

Portalui Balsas.lt susisiekus su "Alytaus gido" žurnalistais, dirbusiais A.Ūso žūties vietoje, pastarieji pabrėžė, jog jiems kilo daug klausimų dėl A.Ūso žūties aplinkybių. "Vieta, kur rastas kūnas, yra labai nuošali, todėl sudėtinga spėti, kaip A.Ūsas čia atsirado. Nebent jis galėjo pasiklysti" - teigė "Alytaus gido" žurnalistai.

Kaip skelbia policija, vandens lygis telkinyje siekė kelius.

Susijęs tekstas:

Ūsas negyvas - visiškos kliunkos

 

Foto ir video - alytausgidas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų