REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elegantiškai plastiški taiči meistrų judesiai skambant tradicinei kinų muzikai ir preciziškai tikslūs bei energingi kungfu kovotojų veiksmai primenantys scenas iš kovinių filmų – tokius vaizdus penktadienį galėjo išvysti į Vilniaus Akropolyje įsikūrusį Forum Cinemas kino teatrą užsukę lankytojai. Čia pirmą kartą vyko „Kinų kultūros popietė“.

REKLAMA
REKLAMA

Ranginyje dalyvavusio Kinijos ambasadorius Lietuvoje Tong Mingtao teigimu, „Kinų kultūros popietė“ - puikus dvišalio bendradarbiavimo pavyzdys:

REKLAMA

„Nuo pat diplomatinių santykių užmezgimo 1991 rugsėjo 14 dieną, Kinijos ir Lietuvos ryšiai nuolat stiprėja, o abipusis politinis, ekonominis, kultūrinis bei mokslinis bendradarbiavimas intensyvėja.

Kinija ir Lietuva gali pasigirti turtinga istorija ir kultūra, o abiejų šalių gyventojai apie vieni kitus nori sužinoti daugiau. Šiuo metu Šanchajuje vykstančioje pasaulinėje Expo parodoje Lietuvos paviljonas pritraukia daugybę lankytojų kinų.“

REKLAMA
REKLAMA

Atėjusieji į „Kinų kultūros popietę“ taip pat galėjo paskanauti kiniškos arbatos, taip pat laimėti įvairius prizus. Finaliniu renginio akcentu tapo vieno garsiausių Kinijos režisierių Zhang Yimou pagal senovinę kinų legendą sukurtas filmas „Hero“.

„Kinų kultūros popietėje“, kurią organizavo Tarptautinis Kinijos Radijas (China Radio International, CRI) kartu su interneto tinklalapiu Radio86.lt, dalyvavo ir delegacija iš Kinijos. Renginyje kalbėjęs CRI viceprezidentas Ma Weigong teigė besitikintis, kad būtent filmai ir tarpkultūrinis bendravimas suartins Lietuvos ir Kinijos gyventojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, kad lietuviškas CRI tinklalapis taps kultūrinio bendradarbiavimo terpe abiejų šalių gyventojams ir prisidės vystant dvišalius santykius tarp Lietuvos ir Kinijos“, - kalbėjo M. Weigong.

Nuo vasario mėnesio tinklapyje Radio86.lt lietuvių kalba publikuojami straipsniai, garso bei vaizdo medžiaga apie Kinijos verslą, kultūrą, turizmą ir kitas aktualijas. Čia galima rasti pasakojimų apie tradicinę  kinų mediciną, įvairius interviu su Kinijoje gyvenančiais ar ten keliavusiais lietuviais, taip pat pasimokyti kiniškai.

„Kinijos tarptautinis radijas“ yra vienintelis valstybinis transliuotojas, savo programas siunčiantis į užsienį, o jo oficialus internetinis padalinys informaciją skelbia 61 kalba visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų