REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savivaldybę pavertė gyvatynu

Sigitas STASAITIS

Žvejodamas pelkėtose Rėkyvos ežero pakrantėse, šiaulietis S. Ponomariovas pamatė šliaužiojančias gyvates. Nutaręs pasidaryti užpiltinių sąnariams trinti, drąsus vyriškis pagavo porą ir, užvožęs jas kibire, parsinešė namo. Kol savo balkone Dvaro gatvės 64-ajame name Sergejus apžiūrinėjo angis, viena atsikeršydama cvaktelėjo gaudytojui į ranką. Užsiėmęs bekojais ropliais jis nepastebėjo, kad kovą su gyvatėmis iš gretimo balkono stebi ir šiurpsta kaimynai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje nėra žmogų galinčių nužudyti gyvačių, tačiau jų įkandimai gana skausmingi, įgelta vieta smarkiai sutinsta. Palikęs gyvates balkone, S. Ponomariovas nuskubėjo į ligoninę ir buvo paguldytas porai parų.

REKLAMA

Kol jis sveiko, kaimynai Sergejų paskundė savivaldybei - kaimynas, girdi, namie užveisė tikrą gyvatyną. Kas bus, jei jos iššliaužios po pakampes?

Gulėdamas ligoninėje S. Ponormariovas sulaukė skambučio iš savivaldybės Sanitarijos skyriaus, kurio darbuotoja vyrui paaiškino, jog gyvatės yra saugotinas gyvis. Vos paleistas iš ligoninės S. Ponomariovas Sanitarijos skyriuje dirbančių moterų siaubui atžingsniavo su visu gyvačių kibiru!

REKLAMA
REKLAMA

"Prieš paleisdamas paežerėje angis aš norėjau parodyti, kad jos gyvos ir sveikos", - vėliau žurnalistus tikino šiaulietis.

Užuot S. Ponomariovą pagyrusios, Sanitarijos skyriaus valdininkės atėjūnui surašė sdministracinio teisės pažeidimo protokolą dėl Gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimo. Už tai numatyta kaltininką įspėti arba nubausti bauda iki kelių šimtų litų.

Kai S. Ponomariovas angis paleido ir jo nuotykius paskelbė žurnalistai, internete pasipylė šmaikštūs komentarai. Žmonės tikino, kad S. Ponomariovui angis reikėjo paleisti savivaldybėje, kur, girdi, tikras gyvatynas. Buvo pasiūlymų rainąsias paleisti Seime, o jį bei savivaldybę pavadinti gyvatynu. "Ko tos valdininkės išsigando - gyvatės savų negelia", - pokštavo skaitytojai.

Šis įvykis sudomino ir viso pasaulio žurnalistus. Apie jį parašė rusai, anglai, australai, vokiečiai, latviai, estai ir kiti. Kad pagarsinti Lietuvą pasaulyje, valdininkai išleidžia šimtus tūkstančių, o štai pakako su gyvačių kibirėliu užeiti į savivaldybę, ir Lietuva tapo žinių dėmesio centru. Tad dabar S. Ponomariovą reikėtų ne bausti, o skirti jam keleto tūkstančių litų premiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų