REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas darysis, kai cigaretės dar brangs?

Sigitas STASAITIS

Per pastarąjį mėnesį Šiauliai tapo Lietuvos chuliganų sostine. Vos šaliai įstojus į NATO jau po poros valandų chuliganai sumušė du NATO karius, ką tik atskridusius į Šiaulius iš Belgijos. Pirmosiomis narystės Europos Sąjungoje valandomis aptaškytos jauno šiauliečio, susiruošusio skristi dirbti į Airiją, krauju.

REKLAMA
REKLAMA

Robertas Caregorodcevas (25 m.) buvo iš tų jaunų žmonių, kurie savo ateitį siejo su Europos Sąjunga. Jis buvo vedęs, turėjo vaiką, tačiau nerasdamas darbo tėvynėje nutarė išvykti dirbti į Airiją. Šiaulietis jau buvo susiradęs darbą, turėjo lėktuvo bilietą gegužės 3-iajai. Suprantama, R. Caregorodcevas džiaugėsi, jog Lietuva priimama į ES. Kaip ir dauguma jaunų šiauliečių, stojimo vakarą, balandžio 30-ąją, jis dalyvavo mieste vykusiuose renginiuose, po to bendravo su draugais. Gegužės 1-ąją, apie 4 valandą ryto, Robertas su draugu kalbėjosi miesto pietiniame rajone, Dainų pėsčiųjų take, esančioje pavėsinėje. Šnekėdamiesi bičiuliai gurkšnojo alų. Prie jų priėjo pro šalį žingsniavusi išgėrusi jaunų vyrų bei merginų kompanija. Dėl ko kilo muštynės, nežinoma, pirminiais duomenimis, jas išprovokavo priėjusieji - prašė cigaretės, po to ėmė kabinėtis. Kažkas iš praeivių apie muštynes pasakė kiek tolėliau gatvėje keleivių lūkuriuojančiam taksistui, šis iškvietė policininkus. Atvykę pareigūnai rado R. Caregorodcevą gulintį ant žemės kraujo klane. Vyras buvo nebegyvas. "Akistatos" žiniomis, Robertas mirė nuo dūrio peiliu.

REKLAMA

Policininkai nedelsdami ėmė ieškoti žmogžudžių. Žmonės matė, kad muštynėse dalyvavusi kompanija nubėgo į netoliese esančio Dainų gatvės 94-ojo namo laiptinę. Surasti, kuriame bute slepiasi įtariamieji, pareigūnams taip pat nebuvo sunku - 13-ojo buto savininkai išvykę į užsienį, tad, pasak kaimynų, jame kone kas vakarą vyksta triukšmingos jaunuolių išgertuvės. Policininkai per duris girdėjo, kad 13-ajame bute yra žmonių, tačiau durų atidaryti jie nepanoro. Tuomet į pagalbą buvo pasikviesti ugniagesiai. Bute užsidariusieji buvo tokie įžūlūs, jog į balkoną išleido šunį naiviai tikėdamiesi, kad ugniagesiai, išsigandę lojančio gyvūno, nuvažiuos. Tačiau pamatę, jog gaisrininkai jau tiesia kopėčias, jaunuoliai persigalvojo ir duris atrakino.

REKLAMA
REKLAMA

Į policijos komisariatą buvo nuvežti visi bute buvę jaunuoliai ir merginos. Iš viso komisariate atsidūrė 2 panelės ir 6 jauni vyrai. Kai kurie sulaikomieji triukšmavo, garsiai piktinosi, žadėjo dėl policijos veiksmų skųstis.

Iš pradžių dėl neveiklumo kritikuoti Šiaulių policininkai susiėmė. Jie taip pat surado chuliganą, balandžio 18-osios naktį sumušusį NATO karinių oro pajėgų mechaniką belgą (38 m.). Pastarasis buvo rastas prie Šiaulių naktinio klubo "Luna" gulintis nesmarkiai sumuštas ir apvogtas. Kriminalistai išsiaiškino, kad klube vakarojęs belgas išėjo laukan ir žingsniavo taksi link. Karį pasekė ir užpuolė nuolatinis "Lunos" lankytojas, policijai pažįstamas Lauras Peldžius. Užpuolimo metu belgas neteko piniginės. Po trijų parų arešto L. Peldžius paleistas pasirašęs, jog niekur neišvyks. Jam iškelta baudžiamoji byla. Neturėdamas kaip pasiteisinti, L. Peldžius aiškina, kad belgas neva yra homoseksualus ir prie jo kabinėjosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų