REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo konservatoriai Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dėl politinės reklamos pažeidimų skundžia Naująją sąjungą (NS, socialliberalus).

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Tėvynės sąjungos (TS) lyderio Andriaus Kubiliaus, socialliberalų platinamame laikraštyje "Karštas komentaras", yra "dergiamos" visos politinės partijos, išskyrus Naująją sąjungą.

REKLAMA

"Rinkimų kampanijos metu žodžio laisvė gali tapti visiška savivale, kurios niekas nestabdo. Vienas iš pavyzdžių - socialliberalų Vilniuje platinamas specialus laikraštis "Karštas komentaras", kuriame dergiamos visos partijos, išskyrus socialliberalus, o konservatoriai tiesiogiai įvardinti žmogžudžiais", - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė A.Kubilius.

VRK yra įsteigusi specialią darbo grupę, kuri turi nagrinėti tik agitacijos pažeidimus.

Kaip anksčiau yra sakęs VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, pranešimų apie tai, kaip įvairių partijų nariai laužo rinkimų įstatymus arba mėgina gudrauti, gaunama iš įvairių vietovių. Politikus raštu, elektroniniu paštu ir žodžiu apskundžia ir paprasti piliečiai, ir politiniai varžovai.

Bene daugiausia skundų yra rašoma todėl, kad partijos nepaiso nurodymų pakabinti savo reklaminius plakatus tiktai tam specialiai skirtose vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų