REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei lygybė, tai lygybė

Norvegijos lyčių lygių teisių specialistai nagrinėja skundą, kurį jiems įteikė kelios dešimtys striptizo šokėjų. Merginos pasipiktinusios tuo, kad jų darbas sulyginamas su paprastu darbu ir jos privalo mokėti pilnus mokesčius nuo atlyginimo. Tuo tarpu dėl kažkokios įstatymų spragos striptizą šokantys vyrai yra laikomi menininkais ir nuo savo uždarbių moka gerokai mažesnius mokesčius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrams dabar tereikia mokėti 15 procentų honoraro mokestį, tuo tarpu merginoms - 24 procentų pajamų mokestį. Ir viskas tik dėl to, kad vyriškas striptizas nėra užregistruotas kaip užsiėmimas, prilygstantis profesijai.

Šį skundą svarstantys žmonės pripažino, kad taip iš tiesų neturėtų būti, ir jau artimiausiu laiku situacija keisis. Patys vyrai, šokantys striptizą, tuo nepatenkinti. "Juk išgirdę žodį "striptizas" visų pirma pagalvojate apie nusirenginėjančią moterį. Tai, ką darome mes, nėra taip plačiai paplitę, vadinasi, tai kiek kitokia reiškinio forma - ne populiarusis menas, nors ir neneigiu, kad iš tiesų darome praktiškai tą patį", - teigė vienas norvegas, šokantis striptizą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų