REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Poilsį pajūryje pakeitė kraupios laidotuvės

Ramutė PEČELIŪNIENĖ

Ši skaudi nelaimė įvyko penktadienio pavakary 239-ajame automagistralės Vilnius - Klaipėda kilometre, Kuodaičių kaimo (Šilalės raj.) ribose, likus penkioms minutėms iki šeštos valandos. Klaipėdos link "Audi 80", kurią vairavo kaunietis, penktojo kurso studentas Laimis Inokaitis, lanksčiąja vilktimi tempė taip pat Kauno miesto gyventojo Mariaus Dūdėno vairuojamą "Mercedes-Benz 190". Lenkdama kitą ta pačia kryptimi važiavusį automobilį, "Audi" pasuko į antrąją eismo juostą, tačiau tuo metu jos velkamas mesedesas užvažiavo ant vilkties ir ją nutraukė. Abi mašinos sustojo kairiajame važiuojamosios kelio dalies kelkraštyje. Deja, mesedesas liko šiek tiek išsikišęs į važiuojamąją kelio dalį. Tuo metu antrąja eismo juosta Klaipėdos link skubėjo vilnietis Gintautas Pangonis su šeima. Jo vairuojamas džipas "Opel Frontera" neišvengė susidūrimo - kairiuoju priekiniu sparnu kliudė dešinįjį galinį mersedeso sparną. Nuo smūgio džipas vertėsi, ir nuvažiavo nuo kelio į pakelės griovį. Įvykį tyrusių pareigūnų nuomone, labiausiai nukentėję džipu važiavę asmenys galėjo iš jo iškristi.

REKLAMA
REKLAMA

G. Pangonio mažametis sūnus Vilius mirė vietoje. Visi kiti sužeistieji buvo skubiai nuvežti į Šilalės miesto ligoninę. Vilma Pangonienė buvo labai sunkios būklės ir, nors medikai darė viską, kas įmanoma (buvo svarstoma galimybė išgabenti moterį į artimiausią neurochirurgijos centrą, tačiau tapo aišku, jog ji neatlaikys net ir trumpiausios kelionės), taip ir neatgavusi sąmonės mirė tą patį vakarą. Ne mažesnį susirūpinimą medikams kėlė ir sunkias traumas patyrusio Žirmūnų gimnazijos moksleivio Dariaus Pangonio būsena. Per avariją jam buvo stipriai sužalota galva, plaučiai, jis patyrė trauminį šoką. Kitą dieną Darius buvo išvežtas į Klaipėdos miesto ligoninę ir paguldytas į Reanimacijos skyrių. Pastarojo brolis Arūnas, Antakalnio vidurinės mokyklos moksleivis, nukentėjo mažiau, tačiau ir jis išvežtas gydyti į Vilniaus Santariškių ligoninę. Potrauminį stresą bei kitus sužalojimus patyrė ir kartu važiavusi Albina Petrauskaitė, kuri taip pat gydoma ligoninėje. Nors G. Pangonis sužalotas nesunkiai, po autoįvykio buvo šoko būsenos.

Birželio 29 dieną Tardymo poskyris prie Šilalės rajono policijos komisariato iškėlė baudžiamąją bylą pagal faktą (BK 246 straipsnio 3 dalis). Iškart buvo apklausti įvykio liudininkai ir mersedeso bei "Audi 80" vairuotojai. Kol kas įvardinti avarijos kaltininkus nėra galimybės, tačiau tai turėtų paaiškėti baigus tirti bylos medžiagą. Šiuo metu atliekamos cheminės ir teismo medicininės ekspertizės, o artimiausiu metu bus paskirtos ir autotechninės ekspertizės. Tardymo poskyrio prie Šilalės rajono policijos komisariato viršininkas komisaro pavaduotojas Sigitas Mikutavičius pripažino, jog nors automagistralė Vilnius - Kaunas - Klaipėda vertinama kaip labai saugi ir gera, tačiau būtent šiame kelyje vykstančios avarijos būna pačios tragiškiausios. Per pastaruosius trejus penkerius metus Šilalės rajono automagistralės ruože įvykusios autoavarijos neapsiėjo be žmonių aukų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų