REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl verslininko nužudymo sulaikytas kaukazietis

Albertas ONIŪNAS

Molėtų kriminalinė policija Vilniuje sulaikė nuolatinės gyvenamosios vietos neturintį Valerijų Grigaliavičių (46 m.). Jis įtariamas verslininko Rimanto Gaidamavičiaus (36 m.) nužudymu. Tuo pat metu tiriamos ir kitos verslininko nužudymo versijos, mat įtarimai V. Grigaliavičiaus atžvilgiu gali ir nepasitvirtinti.

REKLAMA
REKLAMA

R. Gaidamavičiaus lavonas buvo rastas balandžio 4-ąją, Molėtų rajono Binkūnų kaime esančioje lentpjūvėje, priklausančioje UAB "Tomija". Šioje lentpjūvėje esančiose patalpose "Tomijos" generalinio direktoriaus pavaduotojas gamybai ir gyveno. Rytą jo lavoną rado kituose kambariuose nakvoję darbininkai. Manoma, kad R. Gaidamavičius buvo stipriai mušamas beisbolo lazda per galvą ir kitas kūno vietas. Galbūt verslininką norėta tik pagąsdinti. Darbininkai naktį jokio įtartino triukšmo negirdėjo, tik kažkieno žingsnius, tačiau nepagalvojo, kad tai galėjo būti žudiko žingsniai. Žudikai greičiausiai laukė prie lentpjūvės ir stebėjo R. Gaidamavičiaus kambario langą - kai jame užgeso šviesa, ėmėsi "darbo". Nusikaltėliai turėjo būti gerai informuoti apie lentpjūvės patalpų išsidėstymą, nes vienodų durų pastate yra daugiau kaip dešimt.

REKLAMA

Aiškinantis nužudymo aplinkybes atkreiptas dėmesys į tai, kad iki nužudymo likus nedaug laiko, lentpjūvėn dirbti buvo priimtas toks V. Grigalavičius. Jis tikino labai gerai mokąs dirbti gateriu. Tačiau jau po kelių dienų paaiškėjo, kad naujasis darbininkas - joks specialistas. R. Gaidamavičius jį atleido iš darbo, įvyko šioks toks žodinis konfliktas. Po to V. Grigaliavičius iš lentpjūvės ir apskritai iš Molėtų rajono dingo. Jis yra atvykęs iš Gruzijos, vedęs lietuvaitę ir pasiėmęs jos pavardę. Turi leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, tačiau neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Po sulaikymo V. Grigaliavičius ramiai pasakojo apie savo darbą lentpjūvėje ir nė kiek nesijaudino. Pareigūnai mano, kad daug realesnės yra nužudymo versijos, susijusios su didelėmis kontrabandinių pinigų sumomis.

Šiais ir praėjusiais metais itin didelis dėmesys krypsta į Molėtų rajone esančias medžio apdirbimo įmones. Turima duomenų, kad jose į medieną "įpakuojamos" kontrabandinės cigaretės, kurios vėliau išvežamos į Vakarus. Būtent su tokiomis cigaretėmis susiję STT tiriami įvykiai, kuriuose dalyvavo Molėtų kriminalinės policijos vadovas ir vienas tardytojas. Taigi neatmetama versija, kad ir R. Gaidamavičius galėjo būti susijęs su cigarečių kontrabanda. Beje, samdomu direktoriumi jis tapo visai neseniai, iki tol turėjo savo tokios pat pakraipos verslą, bet patyrė didelių finansinių problemų. Galbūt tada teisėsaugininkai konfiskavo didelę prekių (cigarečių?) siuntą, kuri buvo įsigyta ne vien už R. Gaidamavičiaus pinigus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų