REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suimtas verslininkas išgėrė nematomo brendžio

A. Smarkūnas

Naujosios Akmenės mokytojas Henrikas Stupelis (49 m.), prieš septynetą metų spjovė į pedagogiką ir įkūrė savo firmą "Hanis". Deja, 1997-aisiais "Hanis" bankrutavo, o pats verslininkas įsivėlė į tamsias istorijas, be to jis neturėjo iš ko bankui grąžinti 20 000 Lt paskolos. 1997-ųjų rudenį, kai buvo iškelta baudžiamoji byla, H. Stupelis dingo.

REKLAMA
REKLAMA

Trejus metus nežinia kur prasitrankęs Henrikas neseniai pabandė pabėgti į Baltarusiją. Medininkų pasienio posto policininkai sulaikė verslininką nevykėlį ir Akmenės rajono PK pareigūnams pasiūlė pražuvėlį parsivežti. Į Madininkus išvyko trys Naujosios Akmenės policininkai: vairuotojas Edvardas Skiparis (31 m.), jaunesnysis inspektorius Marius Mitkevičius (26 m.) bei inspektorius Pranas Skatikas (29 m.).

REKLAMA

Tarnybinis automobilis į komisariatą grįžo po vidurnakčio. Pasak kolegų, ekipažui labiausiai nepasisekė, jog ta naktį lyg tyčia komisariate trynėsi kažkas iš valdžios su gera uosle. Kai alkoholiu pakvipo įvestas suimtasis H. Stupelis, vadovas dar tik raukėsi, tačiau kai ir nuo įžengusio M. Mitkevičiaus pakvipo lygiai taip pat, viršininkas įsakė kvapų kilmę ištirti. Atsidusę keliautojai paeiliui pūtė į alkotesterį, o šis, sako, net aprasojo: H. Stupelis pripūtė 2,24 promiles alkoholio, M. Mitkevičius - 0,82. Nors mašiną vairavęs E. Skiparis pasirodė esąs blaivus, tačiau buvo įsakyta iš namų atvežti ir P. Skatiką. Naktį į policiją atgabentas pasimetęs inspektorius pasirodė irgi esąs "šiltas" - jo iškvėptame ore alkotesteris rado 1,76 promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

Kilo skandalas, išgėrusiųjų pareikalauta pasiaiškinti, o šie ėmė sukti uodegas ir dangstyti vienas kitą: H. Skiparis tepripažino, jog jį vežę policininkai buvo tokie geri, kad prašomi užvežė į kontorą ir leido paskambinti verslo partneriams, atsisveikinti. Jei tikėti Haniu, kontoroje jis išmaukęs pusę butelio brendžio, tačiau jį saugoję trys policininkai to... nepastebėję. H. Stupelis pridūrė, jog tuo pareigūnų atjauta nesibaigė: pakeliui jie buvo tris kartus sustoję ir pakelės kioskuose nupirko cigarečių, vandens bei alaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neturėdamas kaip išsisukti M. Mitkevičius prisipažino kelionės metu pagurkšnojęs alaus, tačiau ginkdie negirtavęs su verslininku. Ką sako namuose girtas rastas P. Skiparis nepranešama - "Krankliui" įkliuvėlių kolegos pašnibždėjo, jog inspektorius Pranas dievagojasi važiavęs blaivas ir tik parkakęs į namus smagiai sau truktelėjo alučio.

O dar sako, kad mūsų policininkai šiurkštūs, beširdžiai. Prieš porą metų Saugumo departamento pareigūnai susekė dar kilnesnius policininkus, kurie suimtuosius buvo slapta nuvežę į pamiškės "žemuogių pievelę" išgerti, pavalgyti bei pabendrauti su savo artimaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų