REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 30 dieną baigiasi policijos ir neįgaliuosius įdarbinančių įmonių sutartis, pagal kurią jų darbuotojai nuo šių metų sausio iki liepos stebi miestą per 57 vaizdo kameras. Iki šiol šį darbą finansavo ne Klaipėdos savivaldybė, bet pačios įmonės ir joms talkinanti asociacija "Mano miestas Klaipėda".

REKLAMA
REKLAMA

Anot įmonės "Eurotela" vadovo Nerijaus Briedžio, jei miesto valdžia neskelbs konkurso šiai paslaugai pirkti, vargu, ar jie toliau galės "finansuoti savivaldybę".

REKLAMA

Tam, kad neįgalieji ir toliau galėtų budėti prie vaizdo kamerų, per mėnesį reikėjo surasti apie 4 000 litų, neskaitant Lietuvos darbo biržos lėšų, skiriamų neįgaliųjų integracijai. Tokiu būdu beveik pusmečiui buvo išlaikytos 6 darbo vietos negalią turintiems žmonėms. Jie miestą per vaizdo kameras stebėjo dar nuo praėjusių metų liepos 1-osios.

"Anksčiau kameras stebėdavo policijos pareigūnai. Šias funkcijas perėmus neįgaliesiems efektyvumas padidėjo 25 procentais. Policija buvo patenkinta neįgaliųjų darbu. Be to, tai buvo puiki galimybė neįgaliuosius integruoti į visuomenę", - yra sakęs N. Briedis.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų tarnybos vedėjas Tomas Mataitis teigė, jog jau gavo dokumentus, reikalingus tokiam konkursui paskelbti.

"Kurį laiką dar darbuosimės prie jų, o po dviejų savaičių turėtume skelbti konkursą. Norime suspėti iki sutarties termino pabaigos, kad nuo liepos neįgalieji vėl galėtų tęsti darbą prie vaizdo kamerų. Šiame konkurse galės dalyvauti tik tokius žmones įdarbinančios įmonės", - sakė T. Mataitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų