REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune steigiamas visuomeninis judėjimas “Drąsiaus kelias" sieks kovoti su pedofilais, bet pirmiausiai stengsis, kad baudžiamojon atsakomybėn būtų patraukta Drąsiaus Kedžio dukrytės motina Laima Stankūnaitė, o mažylė liktų pas dabartinę globėją Neringą Venckienę.

REKLAMA
REKLAMA

Apie steigiamą judėjimą “Drąsiaus kelias" šeštadienį Kaune, Vienybės aikštėje vykusiame sankcionuotame mitinge, pranešė D.Kedžio krikšto motina Audronė Skučienė.

REKLAMA

“Nors Drąsiaus neprikelsime, bet tiesa turi būti. Jos užkasti negalima, - kalbėjo A.Skučienė. - Judėjimas pirmiausiai sieks, kad būtų teisingai išnagrinėta ši (D.Kedžio dukrytės galimo tvirkinimo - red. past.) byla. Rūpinsimės ir kitomis pedofilijos bylomis".

A.Skučienė patikino, kad pati nežada tapti judėjimo “Drąsiaus kelias" lydere, tačiau tikisi, jog D.Kedžio pradėtą žygį tęs jaunimas.

Kunigas altarista Jonas Varkala, dalyvavęs D.Kedžio laidotuvėse bei visuose trijuose D.Kedį palaikančiuose mitinguose, pasiūlė pagerbti Drąsiaus atminimą tylos minute. Kunigas sakė neabejojantis, kad Lietuvoje veikia labai niekšingi ir galingi žmonės, o D.Kedys tapo jų auka.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės, pritariantys naujajam visuomeniniam judėjimui, čia pat, Vienybės aikštėje, ėmė rinkti parašus.

Į mitingą susirinkę per 300 žmonių mojavo juodu kaspinu perrištą plakatą “Kiek tavyje Drąsiaus?" Kiti plakatai skelbė: “Turėsime tiesos - turėsime ir duonos", “P.Prezidente, tauta pritaria visoms Jūsų priemonėms, naikinant vidinius valstybės priešus", “Mergaitės likimą spręsti po A.Ūso teismo!"

Mitingo dalyviai piktinosi korumpuota teisėsauga, apkarpytomis pensijomis, smerkė oligarchų klasės hegemoniją ir ragino įvesti šalyje tikrąjį teisingumą, demokratiją bei tvarką.

Naujasis judėjimas dar oficialiai neįregistruotas, bet jam pritariantys gyventojai jau siunčia pinigines aukas į D.Kedžio mamos Laimos Kedienės vardu atidarytą banko sąskaitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų