REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgiausias pasaulyje vabzdys – tik viena iš maždaug 100 naujų gyvūnų rūšių, atrastų atokiose Borneo džiunglėse.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik 56 centimetrų ilgio vabzdys yra viena iš 123 „Borneo širdyje“, 2007 metais nustatytoje 220 tūkst. kvadratinių kilometrų saugomoje teritorijoje atrastų gyvūnų rūšių.

REKLAMA

Kaip teigiama Pasaulio gamtos fondo pateiktoje ataskaitoje, džiunglėse taip pat aptikta skraidanti varlė, galinti nusklęsti 14 metrų, šliužas, į savo partnerį šaudantis hormonais užtaisytas meilės strėles.

„Borneo širdies“ planą sudariusios su šia teritorija besiribojančios valstybės – Brunėjus, Indonezija ir Malaizija – įsipareigojo išsaugoti šį džiunglių plotą, kuriame gyvena nykštukiniai drambliai, orangutangai, raganosiai ir dėmėtieji leopardai.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp naujų atradimų – ir varlė, kuri kvėpuoja per odą, ugniaspalvė gyvatė, 29 bestuburiai gyvūnai, 17 žuvų ir 37 naujos orchidėjų rūšys.

„Kaip parodė pastarųjų trejų metų nepriklausomi moksliniai atradimai, „Borneo širdyje“ nuolat atrandamos naujos gyvybės formos“, – teigė projekto vadovas Adamas Tomasekas.

„Šių naujų rūšių atradimas „Borneo širdyje“ pabrėžia šios nepaprastos vietos įvairovę ir išryškina Brunėjaus, Indonezijos ir Malaizijos jau prisiimtų įsipareigojimų ją išsaugoti svarbą“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų