REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės bendrovė Lietuvos radijo ir televizijos centras (LRTC), ką tik netekusi vadovo dėl to, kad ją valdanti Susisiekimo ministerija buvo nepatenkinta verslo plano, diegiant bevielį internetą MEZON, vykdymu, toliau platina optimistinius pranešimus. Tuo tarpu bendrovė „Omnitel“ paneigė gandus, esą ketina pirkti MEZON paslaugą. Pasak „Omnitel“, projektas yra neperspektyvus.

REKLAMA
REKLAMA

Laiko neperspektyviu

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą LRTC teikiamą bevielio interneto MEZON paslaugą ketina pirkti telekomunikacijos bendrovė „Omnitel“. Netgi buvo daromos užuominos, kad su gerą ir perspektyvią paslaugą įdiegusiu vadovu galėjo būti  susidorota konkurentų užsakymu.

REKLAMA

Neva suinteresuoti konkurentai pirmadienį tai paneigė. „Omnitel“ neplanuoja įsigyti MEZON paslaugos verslo, nes jame nemato verslo perspektyvų. Tolesnę mobiliojo plačiajuosčio interneto verslo raidą „Omnitel“ sieja su  4G/LTE, kurio komercinės paslaugos šią savaitę buvo pradėtos teikti „TeliaSonera“ grupėje,“ – rašoma pranešime, kurį išplatino bendrovės ryšių su visuomene vadovė Daiva Selickaitė.

Džiaugiasi prizu

Klientų savo MEZON paslaugai skaičiaus neskelbiantis LRTC ir toliau platina optimistinius pranešimus bei džiaugiasi prizais.

REKLAMA
REKLAMA

LRTC tapo konkurso „Inovacijų prizas 2009“ laureatu. Gruodžio 18 d. bendrovei įteiktas prizas už 4G interneto MEZON paslaugą, laimėjusią „Inovatyvaus produkto“ titulą.

„4G internetas MEZON inovatyvus produktas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Pas mus atvyksta telekomunikacijų specialistai iš daugelio šalių, pavyzdžiui, Danijos, JAV, Prancūzijos ir kitų, kad patys pamatytų ir įsitikintų mūsų diegiamo „WiMAX“ ryšio tinklo galimybėmis. Juos ypač stebina „WiMAX“ ryšio platus prieinamumas ir gera kokybė bei itin didelė belaidžio interneto MEZON sparta“, – sako „WiMAX projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Naujos kartos technologijos „WiMAX“ privalumai suteikia mums galimybę užtikrinti aukščiausios kokybės plačiajuosčio interneto ryšio paslaugas. 4G internetas MEZON – pats sparčiausias belaidis internetas Lietuvos rinkoje, jis atitinka pažangiausius duomenų apsaugos ir kokybės standartus, todėl yra itin saugus, MEZON internetu galima siųsti didelius duomenų srautus, o nešiojantis su savimi USB modemą belaidžiu ryšiu galima naudotis visose erdvėse, kur bebūtum“, – tvirtina Mindaugas Kuprys.

Kitais metais „WiMAX“ tinklas esą bus toliau plečiamas visoje Lietuvoje. Vis dėlto, nei prizai, nei optimistiniai pranešimai spaudai, kaip jau minėta, neįtikino Susisiekimo ministerijos. Projektą karštai gynusiam vadovauti - teko pasitraukti.



Naujas vadas –seni rūpesčiai

REKLAMA

Nuo pirmadienio LRTC generaliniu direktoriumi pradeda dirbti Gediminas Stirbys, pakeitęs pareigose Algirdą Vydmontą.

G. Stirbys yra informacinių technologijų ir telekomunikacijų  srities specialistas. Jis yra dirbęs keliose informacinių technologijų  įmonėse (UAB „SisNeta“, UAB „Baltic Amadeus“), telekomunikacijų srityje (UAB „Omnitel“), pastaruoju metu dirbo Ryšių reguliavimo tarnyboje. G. Stirbys sukaupęs nemenką tarptautinių projektų valdymo ir rinkodaros patirtį, yra vadovavęs tiekimo ir didmeninės prekybos veiklai. G. Stirbys (g. 1957 m.) turi aukštąjį matematiko išsilavinimą.

REKLAMA

Nuo rugsėjo mėnesio LRTC turėjo pradėti mokėti 100 milijonų litų kreditą bankams, kurį gavo įkeisdama Vilniaus televizijos bokštą, įkainuotą 10 milijonų litų ir žemės sklypo (5 hektarų) nuomos teisę, įvertintą 1 litu.

********

100 mln. litų vertės sutartis sutartis, po ilgų derybų, su įrangos tiekėju„Samsung Electronics“ buvo pasirašyta 2008 09 29. Renkantis tiekėją, nebuvo vykdomas atviras konkursas – nueita neviešų derybų keliu. Būta žinių, kad su pasirinktu tiekėju iš anksto susitarta eliminuoti galimus konkurentus. Tiek sutarties peripetijas mėginę narplioti Seimo audito komiteto nariai, tiek ministras E. Masiulis anksčiau teigė, jog formalių teisinių „kabliukų“ rasti būtų sunku, nes sandorį laimino ir ankstesnioji Susisiekimo ministerijos, valdančios visas LRTC akcijas, vadovybė. Ministru tuo metu buvo dabartinis socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius. Politikai tuomet teigė palauksią rudens ir abejotino sandorio rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų