REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią arba kitą savaitę Susisiekimo ministerija turėtų pareikalauti iš Valstybinės bendrovės Lietuvos radijo ir televizijos centras (LRTC) ataskaitos dėl to, kaip sekasi įgyvendinti verslo planą, kurį vykdant, įkainavus vos 10 miljonų litų, buvo bankui įkeistas Vilniaus televizijos bokštas. Tai patvirtino ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Masiulio, viceministrui Rimvydui Vaštakui pavesta įmonės valdybos posėdyje gauti aiškius atsakymus į tai, ar bevielio interneto „Mezon“ diegimo, pagal „WiMax“ technologiją, neša valstybės įmonei pelną ar nuostolį. Ministras nekomentavo „Balsas.lt“ informacijos apie tai, kad ligi šiol nėra pavykę sudaryti nė dešimties tūkstančių sutarčių su vartotojais, bet užsiminė, kad projekto įgyvendinimas jam, kaip ir anksčiau kelia nerimą. „Apie pačią technologiją galima išgirsti ir gerų ir blogų atsiliepimų, tačiau be akivaizdžių marketingo trūkumų, aiški ir kita problema. Sandėris buvo sudarytas ir verslo projektas pradėtas prie ankstesnės valdžios, kuri nenorėjo matyti ekonominės krizės artėjimo“, - aiškino E. Masiulis.

REKLAMA

Jis, kaip ir  anksčiau, tvirtino, jog kels LRTC vadovo Algirdo Vydmonto atsakomybės klausimą, jei paaiškės, kad bendrovės verslo plano įgyvendinimas atneša nuostolius ir gali iškilti kokia nors grėsmė vykdyti įsipareigojimus bankams.

„Balsas.lt“ primena, kad 100 mln. litų vertės sutartis sutartis, po ilgų derybų, su įrangos tiekėju„Samsung Electronics“ buvo pasirašyta 2008 09 29. Renkantis tiekėją, nebuvo vykdomas atviras konkursas – nueita neviešų derybų keliu. Būta žinių, kad su pasirinktu tiekėju iš anksto susitarta eliminuoti galimus konkurentus. Tiek sutarties peripetijas mėginę narplioti Seimo audito komiteto nariai, tiek ministras E. Masiulis anksčiau teigė, jog formalių teisinių „kabliukų“ rasti būtų sunku, nes sandorį laimino ir ankstesnioji Susisiekimo ministerijos, valdančios visas LRTC akcijas, vadovybė. Ministru tuo metu buvo dabartinis socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius. Politikai tuomet teigė palauksią rudens ir abejotino sandorio rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

Pats LRTC ir šiandien platina optimistinius pranešimus spaudai apie tai, jog jų teikiama paslauga vis populiarėja ir plečiasi. Bet kokias problemas ir neskaidrumus LRTC ne kartą neigė. Pasak pranešimo spaudai, laimėjimai auga: AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) praneša, kad 4G ryšys „WiMAX“ veikia jau 19-oje Lietuvos miestų ir 20-yje gyvenviečių. Šių metų kovą Vilniuje pradėtas naudoti „WiMAX“ ryšio tinklas per 10 mėnesių buvo sparčiai plečiamas ir jau yra įdiegtas ne tik sostinėje, bet ir Alytuje, Kaune, Klaipėdoje, Lentvaryje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Nemenčinėje, Nidoje, Palangoje, Panevėžyje, Plungėje, Raseiniuose, Šiauliuose, Šventojoje, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje, Vievyje.

„WiMAX“ yra ateities technologija“, – įsitikinęs Telecentro techninės plėtros direktorius Gediminas Būdvytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų