REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos autolenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas sekmadienį Ispanijoje vykusiame „Formulės-2“ automobilių lenktynių čempionato paskutiniajame, 16-ajame, etape (20 ratų; 93,1 km) finišavo ketvirtas ir pelnė penkis įskaitinius taškus.

REKLAMA
REKLAMA

19-metis lietuvis startavo iš šeštosios pozicijos ir jau pirmajame posūkyje aplenkė du varžovus. Tačiau aukščiau pakilti K. Vasiliauskui nebepavyko.

REKLAMA

Pasakodamas apie lenktynių eigą, Kazimieras džiaugėsi geru startu. „Apšilimo rate pavyko gerai sušildyti padangas. Tai suteikė pranašumo lenktynių pradžioje. Turėjau realią galimybę aplenkti ir trečią varžovą, tačiau kiek sudvejojau. Pirmuosiuose ratuose atakuoti nebandžiau, nes norėjau atitrūkti nuo persekiotojų. Tai gal ir buvo mano klaida, nes vėliau tiesiog pritrūko laiko lenkimui“, - sakė K. Vasiliauskas.

Nugalėjo čempiono titulą jau anksčiau užsitikrinęs Ispanijos atstovas Endis Sučekas (Andy Soucek). Antras finišavo italas Nikola de Markas (Nicola de Marco), trečias - kanadietis Robertas Vikensas (Robert Wickens).

REKLAMA
REKLAMA

E. Sučekas šiame čempionate iškovojo septynias pergales, o iš viso surinko 115 taškų. Antrąją vietą užėmė R. Vikensas, surinkęs 64 taškus. Trečiąją vietą užėmė rusas Michailas Aliošinas, pelnęs 59 taškus.

K. Vasiliauskas su 45 taškais tarp 24 klasifikuotų lenktynininkų liko septintas. Lietuvį dar pranoko italas Mirkas Bortolotis (Mirko Bortolotti, 50 tšk.), prancūzas Žiuljanas Žusas (Julien Jousse, 49 tšk.) ir vokietis Tobiasas Hegevaldas (Tobias Hegewald, 46 tšk.).

K. Vasiliauskas šiame čempionate keturis kartus lipo ant prizininkų pakylos. Jis pirmajame ir 11-ajame etapuose buvo trečias, 10-ajame etape - antras, o 13-ajame - pirmas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėmas apie artimiausius planus, K. Vasiliauskas nebuvo tikras kokiame čempionate dalyvaus. „Gruodžio pradžioje laukia „Formulės-2“ testai Valencijoje ir Algarvėje. Iki to laiko turėsim nuspręsti, ar likti „Formulės-2“ čempionate ir kovoti dėl nugalėtojo vardo, ar žengti laiptelį aukštyn - dalyvauti GP3 lenktynėse, kurios vyks kartu su „Formule-1“. Žinoma, viskas priklausys nuo biudžeto, kurį pavyks surinkti, nes GP3 gerokai brangesnis čempionatas“, - teigė K. Vasiliauskas.

„Tikiu, kad šių metų rezultatai atkreipė Lietuvos ir užsienio kompanijų dėmesį ir mes sugebėsime surinkti pakankamai lėsų, kad Kazimieras galėtų tęsti taip sėkmingai prasidėjusią karjerą“, - kalbėjo lenktynininko treneris Darius Jonušis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų