REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos autolenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas šeštadienį laimėjo Snetertono trasoje (Didžioji Britanija) vykstančio „Formula Palmer Audi“ (FPA) lenktynių čempionato 18-ojo etapo lenktynes.

REKLAMA
REKLAMA

19-metis lietuvis startavo iš šeštosios pozicijos.

„Startavau iš šeštos pozicijos ir po pirmojo posūkio pakilau į ketvirtąją vietą. Lyderių trejetukas šiek tiek nutolo ir aš jų negalėjo prisivyti, tačiau ir neatsilikau.

REKLAMA

Supratau, kad negaliu be reikalo rizikuoti, todėl tiesiog stengiausi nesivelti į aštrią kovą. Iki finišo likus keturiems ratams, tuo metu pirmavęs Polas Ryzas (Paul Rees) posūkyje apsisuko. Į jį trenkėsi trečias važiavęs švedas Feliksas Rosenkvistas (Felix Rosenqvist). Antroje vietoje buvusiam pagrindiniam mano konkurentui Ričardui Plentui (Richard Plant) pavyko avarijos išvengti, tačiau, likus dviem ratams, aš jį aplenkiau ir finišavau pirmas. Mus skyrė tik pusė sekundės. Šiose lenktynėse man nepavyko pasiekti tik vieno dalyko. Mano greičiausias ratas buvo tik penktas, o žinant, kad greičiausiai įveikti ratai pirmose dvejose lenktynėse lemia starto vietą trečiosiose lenktynėse, rytoj turėsiu dar labiau pasistengti“, - džiaugėsi ir ruošėsi rytojaus kovai K.Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmųjų lenktynių rezultatais labai džiaugiamės. Kazimieras, savo talento dėka, sugeba nugalėti bet kokiomis sąlygomis, tačiau labiausiai gaila prancūzo Tristano Votjė (Tristan Vautier). Jis puikus lenktynininkas ir jo antrojoje kvalifikacijoje bei lenktynėse pasiektas rezultatas tikrai neatspindi tikrojo šio lenktynininko pajėgumo. Technika lenktynėms paruošta tikrai ne jo naudai“, - kalbėjo Kazimiero treneris BMW vairavimo akademijos instruktorius Darius Jonušis.

K. Vasiliauskas po 18-ojo etapo FPA čempionato bendrojoje įskaitoje iš trečiosios vietos pakilo į antrąją. Lietuvis turi 293 taškus ir, likus dviem etapams iki čempionato pabaigos, nuo pirmaujančio brito R. Plento atsilieka 13 taškų. Į trečiąją vietą nukrito prancūzas T. Votjė, turintis 290 taškų.

Sekmadienį 13.20 ir 16.50 val. (Lietuvos laiku) Snetertono trasoje vyks paskutiniai FPA čempionato etapai.

K. Vasiliauskas šeštadienį laimėjo antrąsias kvalifikacijos lenktynes ir 19-ajame etape startuos ir pirmosios pozicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų