REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

K.Vasiliauskas pirmą kartą nugalėjo „Formulės 2" čempionato kvalifikacinėse lenktynėse ir šeštadienį Imolos (Italija) trasoje startuos iš pirmosios pozicijos.

REKLAMA
REKLAMA

 „Dar praėjusiame etape Ošerslebene sakiau, kad norint laimėti lenktynėse man labai reikia pasistengti kvalifikacijoje. Startuojant iš prastesnių vietų beveik neįmanoma prasibrauti į lyderius, o šios dienos rezultatas man tikrai leidžia tikėtis pirmosios pergalės šį sezoną",- iš karto po kvalifikacijos sakė K.Vasiliauskas.

REKLAMA

Automobilių sporto specialistai jaunojo lietuvio pasiekimą vadina fantastišku. K.Vasiliauskas jau pirmojoje treniruotėje buvo vienas greičiausių (5 vieta), o po antrosios džiaugėsi užtikrintai pasiektu antru rezultatu. Beveik pusę 30 minučių trukusių kvalifikacinių lenktynių Kazimieras laikėsi pentoje ir šestoje pozicijose. Likus 15 minučių iki važiavimo pabaigos K.Vasiliauskas sustojo techninio aptarnavimo juostoje padangų keitimui. Vienas iš paskutiniųjų vėl išvažiavęs į trasą, Kazimieras iš karto tapo lyderiu. Kiekviename pravažiuotame rate jis vis gerino rezultatą ir po finišo vėliavos artimiausią varžovą lenkė daugiau nei trimis dešimtosiomis sekundės dalimis.

Imoloje K.Vasiliauską globojantis Darius Jonušis džiaugėsi puikiu auklėtinio rezultatu. „Tai ką šiandien padarė Kazimieras, įeis į Lietuvos sporto istoriją. Dar nė vienas Lietuvos lenktynininkas nebuvo pasiekęs tokio puikaus rezultato tokio aukšto rango varžybose. Tikiuosi, kad pastaruoju metu daug pagrindo džiaugsmui  neturėję Lietuvos sporto aistruoliai rytoj turės puikią progą švęsti",- sakė D.Jonušis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų