REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos departamentas praneša, kad antrąjį 2009 m. ketvirtį, palyginti su antruoju 2008 m. ketvirčiu, vienos dirbtos valandos darbo sąnaudos pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse, įskaitant ir individualiąsias įmones, pašalinus darbo ir švenčių dienų įtaką, sumažėjo 3,1 procento (pirmąjį 2009 m. ketvirtį – augo 4,1%), iš jų – verslo įmonėse – 6,2 procento.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos dirbtos valandos darbo sąnaudos pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse, pašalinus sezono įtaką, antrąjį 2009 m. ketvirtį, palyginti su pirmuoju 2009 m. ketvirčiu, sumažėjo 5,1 procento (pirmąjį 2009 m. ketvirtį augo 0,1%), iš jų – verslo įmonėse – 7 procentais.

REKLAMA

Darbo sąnaudos per metus, pašalinus darbo ir švenčių dienų įtaką, sumažėjo beveik visose pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse: daugiausia – statybos (19,2%), kitos aptarnavimo veiklos (18,2%), nekilnojamojo turto operacijų (11,6%), kasybos ir karjerų eksploatavimo (7,7%) ir didmeninės ir mažmeninės prekybos; variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto (6,7%) įmonėse. Darbo sąnaudos augo švietimo (17,2%), profesinės, mokslinės ir techninės veiklos (2%), administracinės ir aptarnavimo veiklos (1,4%) ir žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo (1%) įmonėse. Darbo sąnaudų augimą švietime lėmė nuo 2008 m. gegužės 1 d. ir nuo

rugsėjo 1 d. padidinti atlyginimai pedagoginiams darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos dirbtos valandos darbo užmokestis pinigais ir išmokos natūra pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse, pašalinus darbo ir švenčių dienų įtaką, per metus sumažėjo daugiau nei kitos darbo sąnaudos (socialiniai darbdavio įnašai (įmokos): darbo užmokestis pinigais ir išmokos natūra – 4,2 procento, kitos darbo sąnaudos – 0,2 procento.

Kitos darbo sąnaudos mažėjo lėčiau dėl 1,5 karto padidėjusių išeitinių išmokų. Vienos dirbtos valandos darbo užmokesčio pinigais ir išmokų natūra didesniam mažėjimui turėjo įtakos darbų mastų mažėjimas ir nereguliarių premijų, priedų, priemokų ir vienkartinių piniginių išmokų sumažėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų