REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyrai, kurių kraujyje yra daugiau vyriško hormono testosterono, mažiau dėmesio skiria žmonai ir vaikams, parodė tarptautinis tyrimas, kurio rezultatai publikuoti žurnale "New Scientist".

REKLAMA
REKLAMA

Be to, kuo daugiau šio hormono gamina vyro organizmas, tuo nedėmesingesnis šeimai jis yra.

Nustatyta, kad aukštas testosterono lygis sąlygoja didesnį seksualumą ir polinkį turėti daugiau partnerių. Tačiau vyrui susilaukus vaikų šio hormono gamyba organizme paprastai sumažėja.

REKLAMA

Monpelje (Prancūzija) ir Šeffildo (Didžioji Britanija) antropologės Alexandros Alvergne vadovaujama mokslininkų komanda tyrė ryšį tarp testosterono kiekio organizme ir šeimyninių santykių. Eksperimentas buvo atliktas Senegalo kaimo vietovėse, kur paplitusi poligamija.

Mėginių paėmimo metu 21 eksperimento dalyvis turėjo keletą žmonų ir vaikų, 32 - vieną žmoną ir vaikų, dar 28 buvo nevedę ir vaikų neturėjo. Vyrų žmonų mokslininkai teiravosi, kiek laiko ir pinigų  šie skiria šeimai.

Paaiškėjo, kad nepriklausomai nuo žmonų skaičiaus, vyrų, turėjusių vaikų, organizme testosterono lygis buvo žemesnis nei vienišų. Vertinant vedusius, daugiau hormono buvo išskiriama kelias žmonas turinčių vyrų organizme. Be to, aukštesnį testosterono lygį turėję tyrimo dalyviai skirdavo mažiau laiko ir dėmesio žmonoms bei vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų