REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atidaroma Česlovo Lukensko personalinė paroda

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Kauno paveikslų galerijoje, K. Donelaičio g. 16 rugpjūčio 28 d., penktadienį, 17 val. atidaroma Česlovo Lukensko personalinė paroda „Motografika — aptapyba — apkaustika“.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspozicija apima vėliausią menininko kūrybą, tematinius ir technologinius ieškojimus, o taip pat dalį viso trisdešimties metų kūrybinio laikotarpio grafikos, tapybos, koliažo, asambliažo, instaliacijos, objekto ir video meno darbų.

REKLAMA

Česlovas Lukenskas — nuo 1981 metų aktyviai dalyvauja Lietuvos ir tarptautiniuose projektuose, Nuo 1989 m. priklauso grupei „Post Ars“, Lietuvos dailininkų sąjungos narys, vienas pirmųjų Lietuvoje ėmė kurti instaliacijas, performansus, hepeningus, menines akcijas. Dailininko darbai išskirtini konceptualiomis įžvalgomis ir eksperimentinėmis technikomis.

Parodos pavadinimas atspindi tris ekspozicijos kryptis. Pirmojoje — „Motografikoje“ — plėtojama neodadaizmo manifestacijų tradicija: pokštaujama, kuriamos socialinės intrigos ir provokacijos, struktūrinė abstrakcija, gamtiniai ir urbanistiniai motyvai priartėja prie ,,ready–made‘o“. Naudojamos mechaninio brūžinimo, pjaustymo, purškimo ir skaitmeninės spaudos technikos.

REKLAMA
REKLAMA



Kiaulė, dzikai ir karys

Glaudaus tapybos ir objekto meno sąlyčio formatas pavadintas „Aptapyba”. Trimačiai objektai aptapyti naudojant plazminės tapybos, dekoliažo, dripingo technikas. Darbuose gretinant visuotinai suvokiamus ženklus ar simbolius su kasdienę buitį atspindinčiais daiktais, svarstomi jų laikiškumo ir vertės aspektai.

„Apkaustikos“ trimačių objektų prasminis raktas — uždangos, slėpiniai ir užkodavimai. Nuo ikonas primenančių apkaustų iki vaikiškų žaislų ar pakuočių akcentuojama paviršiaus naratyvo ir vidinio turinio riba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Mėsaėdis

Retrospektyvinėje trisdešimties metų Č. Lukensko kūrybinį laikotarpį žyminčioje parodoje atsiskleidžia temų transformacijos, meninių įvaizdžių kaita ir įvairovė, žanrų ir disciplinų sankirtos. Ekspozicijoje akcentuojami autoriui svarbūs virsmai tarp grafikos ir tapybos, erdvės ir laiko menų. Atveriamas kūrybinių ieškojimų kelias į abstraktumą bei konceptualumą.

Paroda veiks: 2009 08 28 – 2009 09 27

Maloniai kviečiame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų