REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Microsoft“ atstovai patvirtino žinantys apie aptiktą „Windows 7“ aktyvavimo proceso saugumo spragą, pranešė „ArsTechnica.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos įsilaužėliams esą pavyko iš į internetą patekusio „Windows 7“ disko atvaizdo (ISO) „ištraukti“ OEM-SLP (System-Locked Preinstallation) raktą, kuris yra būtinas OS aktyvavimui, ir „Windows 7 Ultimate“ skirtą OEM sertifikatą. Be to, paaiškėjo, kad gautasis raktas yra vadinamasis „visraktis“, galintis aktyvuoti „Windows 7“ OS ne tik Kinijos bendrovės „Lenovo“ , bet ir kitų „Microsoft“ partnerių, tarp jų „Dell“ ir HP, vardu.

REKLAMA

Kinų įsilaužėliai sugebėjo apeiti „Windows 7“ aktyvavimo internetu procedūrą pasinaudoję „Microsoft“ partneriams skirtu sparčiu „offline“ aktyvavimo mechanizmu. Šitaip aktyvuota OS tvarkingai įveikia „Windows Genuine Advantage“ sistemos patikrinimą ir tampa „legalia“ neribotą laiką.

Pranešama, kad kol kas įsilaužėliams pavyko įveikti tik „Windows 7 Ultimate“ versijos apsaugą, bet esą galima manyti, jog jiems pavyks „nulaužti“ ir kitų versijų legalų aktyvavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų